Още по темата: Министър Маринов с първи думи след арестите

...
Още по темата: Министър Маринов с първи думи след арестите
Коментари Харесай

Председателят на „Русофили“ Николай Малинов също е...

Още по тематиката: Министър Маринов с първи думи след арестите на русофили за шпионаж Обрат: Освободиха задържания публицист Обвиниха Николай Малинов в шпионаж! Решетников със възбрана да влиза в България Задържаният за шпионаж призна за парите от Русия Соломон Паси: В съветското посолство има 68 шпиони Бойко Борисов с първи думи за шпионския скандал Младен Маринов: 8 са арестувани за шпионския скандал Вижте проекта на Малинов по какъв начин Русия да овладее България

Председателят на Национално придвижване " Русофили " Николай Малинов също е арестуван по следствието за шпионаж, научи " 24 часа ".

Той е предприемач, някогашен депутат и е отпред на русофилите от няколко години. Два пъти е избиран за депутат. В ареста бе и секретарят на най-голямата неправителствена организация Юрий Борисов, някогашен основен редактор на вестник " Дума " и някогашен народен представител в три Народното събрание. За задържането му заяви брачната половинка му. Заедно с тях е отведен и зам.-председателят на придвижването Милен Чакъров. Малко по-късно Борисов бе освободен. Бил е разпитван единствено като очевидец.

Още не се знае дали на Чакъров и Малинов са повдигнати обвинявания по следствието за шпионаж, който планува затвор от 5 до 15 година отнемане от независимост. Разпитвани са множеството от зам.-председателите в Национално придвижване " Русофили ", само че единствено като очевидци.

" Това е пропагандна акция. Шпионаж в интерес на Русия е просто смешно. Дългосрочната цел е да се отврати българския народ от Национално придвижване " Русофили ". Ние поддържаме естествени връзки с една велика страна, която ни е освободила ", сподели пред " 24 часа " Владимир Чучуев, който е един от зам.председателите на придвижването.

От прокуратурата отхвърлят да разясняват арестите.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР