Още по темата Местните власти отказват дебат по план за

...
Още по темата Местните власти отказват дебат по план за
Коментари Харесай

В Германия искат бързо разрастване на ветропарковете в морето

Още по тематиката
Местните управляващи отхвърлят спор по проект за Калиакра, настояват природозащитници
от Дневник,1 сеп 2017
" Росатом ": Световното търсене на нови АЕЦ внезапно понижа
от Дневник,21 юни 2017 Секторът на силата от ветропаркове в Германия прикани в сряда за по-бързо разгръщане на офшорните съоръжения, с цел да се усили доста техният дял в произвеждане на електричество, заяви dpa.

Намаляването на себестойността напълно ясно показва, че релативно нови технологии във ВЕИ бранша към този момент са, общо взето, конкурентоспособни, акцентират от Германската асоциация за ветроенергия (BWE) и от Фондацията за офшорна ветроенергия. През 2017 година от ветропаркове в страната е създадена 18.3 тераватчаса електрическа енергия, което е нарастване с съвсем 50%, сочат данни от бранша.

Съкращения в разширението на сходни съоръжения посредством Закона за възобновимата сила (EEG) възпира построяването на офшорни планове, изключително след 2020 година, се споделя в апела. Коридорите, които се дават за ветропаркове, би трябвало доста да бъдат разширени, в случай че Берлин желае да извърши задачите за редуциране на нездравословни излъчвания, които си е сложил. Освен това ускорено разширение на бранша може да провокира в допълнение поевтиняване на производството, да сътвори работни места и да способства за немската стопанска система.

В момента към 20 000 души работят в този сегмент от немската енергетика. Годишно тя основава оборот от към 2 милиарда евро, показва dpa.

В апела на двете сдружения се споделя още, че би трябвало да се приключи бавенето на планове за разширение на енергопреносната мрежа. Освен това се упорства държавното управление в Берлин да създаде наложителна за всички рамка за енергийния преход от изкопаеми към възобновими енергоизточници.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР