Още по темата: Мария Габриел съобщи важна новина след разговор

...
Още по темата: Мария Габриел съобщи важна новина след разговор
Коментари Харесай

Павлова с първи думи затова, че ще става евродепутат

Още по тематиката: Мария Габриел заяви значима вест след диалог с Борисов
Лиляна Павлова удостовери в ефира на Българска национална телевизия, че ще заеме мястото на Мария Габриел в Европарламента. " Да, това е решението, което Мария Габриел разгласи преди минути ", добави тя. " Юнкер анонсира, че такива са разпоредбите - определените еврокомисари, взели участие в изборите, би трябвало да решат остават ли такива или избират да поемат към Европарламента. Правилата гласят, че те не могат да бъдат и двете по едно и също време ", сподели още тя.

Запитана по кое време е научила новината, Павлова съобщи: " Разбрах го през днешния ден, когато беше взето това решение ".

На въпрос на водещата, че Мария Габриел ще е еврокомисар идващите 5-6 месеца и не поема ли риск след това да не е определена и България да изгуби умел човек в Брюксел, политикът отговори: " Ситуацията в Европа е такава, че няма консенсус кои ще са новите водачи на основни позиции. Това е един доста друг и динамичен интервал за Европа и може да се окаже, че в действителност даже може да е повече от 5-6 месеца този интервал, нека не е по този начин и се реализира баланс. Първо че ресорът на Габриел е извънредно значим, тематиките са значими само че е значимо и България да е добре показана ".

" Пред нас стоят значими тематики – Шенген, Еврозона, бъдещият бюджет, съществени договаряния и при всички положения би трябвало да сме добре показани с способени и добре готови хора ", сподели още тя.

Запитана дали това е персонален личен жест от Борисов към нея, Павлова отвърна: " Не мисля, че е жест, а е прагматично решение в интерес на България тя да е със своите почтени претенденти ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР