Още по темата Макрон отива в Русия, за да търси

...
Още по темата Макрон отива в Русия, за да търси
Коментари Харесай

Общата критика към действията на Тръмп сближи позициите на Путин и Макрон

Още по тематиката
Макрон отива в Русия, с цел да търси общи отзиви с Путин по деликатни тематики
от Дневник,24 май 2018
" Северен поток 2 " и иранската договорка сближиха Меркел и Путин

Сирийската война подсети за разликите сред водачите на Германия и Русия
19 май 2018 Френският президент Еманюел Макрон седна до съветския си сътрудник Владимир Путин на Международния стопански конгрес в Санкт Петербург, обръщаше се към него със " скъпи Владимир " и двамата водачи кимаха в единодушие един с различен по разнообразни тематики. Те сближиха позиции в общата си рецензия към дейностите на американския държавен глава Доналд Тръмп по отношение на иранското нуклеарно съглашение, климатичните промени и интернационалната търговия, написа Reuters.

Отношенията сред Париж и Москва са обтегнати след съветското анексиране на Крим и обвиняванията за съветска интервенция във френските президентски избори, само че при срещата сред Путин и Макрон това не си пролича изключително. Вместо това двамата се концентрираха върху терзанията си за иранската нуклеарна договорка поради изтеглянето на Съединени американски щати от нея, което значи, че съветски и френски компании могат да бъдат наранени от американски наказания, в случай че продължат да вършат бизнес с Техеран.

Контрапродуктивно евакуиране

Путин назова изтеглянето на Вашингтон от съглашението контрапродуктивно и подлага на критика Съединени американски щати, че постановат своите закони отвън границите си, с цел да санкционират задгранични компании. Макрон, който неотдавна бе на аудиенция в Белия дом, където без триумф опита да убеди Тръмп да резервира иранската договорка, не атакува намерено американския президент. Той разяснява, че има мощни връзки с него, само че призна, че " има тематики, по които имаме разлики ". И добави, че ще се опита да убеди Тръмп да се върне към договарянията за нуклеарната стратегия на Техеран.

Освен това Макрон съобщи, че американският президент не е прав по повод парижкото климатично съглашение, защото интернационалният консенсус в поддръжка на документа е устоял, макар че Вашингтон разгласи напускането му.

Администрацията на Тръмп неотдавна наложи наказания върху водещи съветски компании, което също по този начин беше удар по някои европейски компании, тъй като им се наложи да прекратят бизнеса си със глобените обекти поради опцията за наказателни ограничения от страна на Вашингтон. В тази връзка Макрон акцентира потребността от " европейски финансов суверенитет ", визирайки зависимостта на европейските стопански системи от американската финансова система.

Делегация от предприемачи

Макрон дойде в Санкт Петербург с делегация от френски предприемачи, искащи да подпишат покупко-продажби с съветски сътрудници макар новите наказания на Съединени американски щати. Той прикани френските компании да влагат в Русия, тъй като може да бъде направено повече, в това число в хранително-вкусовата индустрия, галактическата промишленост и цифровизацията. Близо 500 френски компании развиват активност в страната, осигурявайки работа на към 170 хиляди души, най-вече в енергетиката, индустрията и финансовия бранш.

Путин от своя страна приветства повишаването на комерсиалния продан сред Русия и Франция с 16.5% през 2017 година до 15.5 милиарда $. И упрекна Съединени американски щати, че подкопават световната търговия, като употребяват глобите като оръжие в поетия курс към протекционизъм.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР