Още по темата Лондон подготвя силно затягане на контрола над

...
Още по темата Лондон подготвя силно затягане на контрола над
Коментари Харесай

Сливането на регионални банки в САЩ се забавя

Още по тематиката
Лондон приготвя мощно стягане на контрола над покупко-продажби за обединение и придобиване от чужденци

Новите регулации ще обгръщат и дребни компании
24 юли 2018
Сливанията и придобиванията с нов връх от 2.5 трлн. $ през първото шестмесечие

В основата на този взрив е вълна от мегасделки, предвождана от американския медиен и телекомуникационен бранш
2 юли 2018
Задава се консолидация на банките в Съединени американски щати

След години на слаба интензивност на покупко-продажбите в бранша американските банки стартират да се сливат
29 май 2018
Barclays обмисля сливания с конкурентни банки

Основна причина е натискът от един от главните вложители във финансовата институция
28 май 2018
Рекордно първо тримесечие за сливанията и придобиванията

Стойността на покупко-продажбите в света доближи 1.2 трлн. $
3 апр 2018 Американските районни банки са изправени пред възходящо отрицание на акционерите за обединение в бранша, което слага под въпрос вероятностите за по-нататъшна консолидация сред 5600-те кредитора в страната.

Въпреки че Вашингтон отстранява регулаторните бариери пред покупко-продажбите и облагите се усилват заради по-ниските налози, което дава на мениджърите по-голяма финансова мощност да преследват сключването на покупко-продажби, акционерите надалеч не са уверени в нуждата от това.

Скептицизъм

" Много от нас са скептични ", сподели Андрю Боорд, управител от Менфис във Fenimore Asset Management. " Опитваме се да ги задържим в стандартите за рационална възвращаемост на капитала. Някои от тях стартират да прекаляват. "

Последният знак за подозренията на вложителите се появи в края на юли, когато Synovus, основана в Джорджия, подписа договорка за придобиване на FCB Financial във Флорида, с цел да сътвори мощна банка в югоизточната част на страната с активи в размер на 44 милиарда $.

Кесел Стелинг, ръководител и основен изпълнителен шеф на купувача, дефинира договорката като " съвършена композиция " за двете групи, която би генерирала " завладяваща " финансова възвращаемост.

Въпреки това Synovus загуби 10% от пазарната си капитализация, откакто разгласи договорката. Стойността на FCB също е намаляла с 14% от оповестяването на транзакцията, което е най-голямата ликвидация от първичното обществено предложение на банката през 2014 година

" За да забележим такава реакция на фондовия пазар, това е неприятно за пазара на банковите сливания и придобивания ", счита Брейди Гайли, ръководещ шеф на фонда Keefe, Bruyette & Woods в Атланта.

Това беше най-голямата договорка в бранша от май, когато основаната в Синсинати Fifth Third разшири обсега си в Чикаго с придобиването за 4.7 милиарда $ на MB Financial. Акциите на Fifth Third изгубиха 8% в деня на оповестяването на договорката и към момента не са се възстановили.

Едуин дел Йеро, сътрудник от Kirkland & Ellis, който поучава бордовете на банките в сливанията и придобиванията, съобщи, че има доста фактори за повече покупко-продажби в бранша. Все отново той прибавя: " Страните в договорката би трябвало да са в положение да оповестят солидна аргументация за оценката. Ако наподобява, че купувачът се простира прекомерно надалеч от предстоящото, пазарът може да накаже неговите акции. "

Разтревожените вложители

Някои банкови мениджъри срещат противоречие сега, в който даже упоменат, че имат концепция за подписване на покупко-продажби. Инвеститорите бяха разтревожени, когато Кели Кинг, ръководител и основен изпълнителен шеф на BB&T, сподели неотдавна, че кредиторът с активи от заеми 223 милиарда $ е " подготвен да се върне в сливанията и придобиванията ".

От началото на годината в Съединени американски щати бяха оповестени банкови сливания на стойност 21 милиарда $ съгласно S&P Global Market Intelligence. За съпоставяне - през цялата предходна година размерът им е бил 26 милиарда $, само че все пак остават надалеч от равнищата преди рецесията.

" Толкова доста фактори сочат към повече сливания и придобивания ", сподели Брок Вандерлиет, шеф в UBS. " Но би трябвало да забележим по-добра реакция от страна на вложителите или просто множеството покупко-продажби няма да се случат. "

Купувачите са платили приблизително 63% награда по отношение на счетоводните стойности на акциите съгласно S&P Global Market Intelligence спрямо 30% през 2016 година

Банкери и анализатори обявиха, че доста вложители биха предпочели мениджърите да пренасочат към акционерите облагата, генерирана от данъчни облекчения, вместо да я употребяват за създаване на дребни империи.

Акциите в Synovus да вземем за пример " евентуално щяха да се повишaт ", в случай че беше оповестено назад изкупуване на акции вместо придобиване, сподели анализаторът Кевин Сен Пиер. Все отново експертите означават, че може да има съответни аргументи за негативната реакция на тази договорка. Докато Synovus се възвърне след спасяването си от финансовата рецесия, на нея към момента се гледа като перспективна цел за усвояване на Уолстрйт, в сравнение с като покупател.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР