Още по темата Лондон изостави надеждите да задържи Ситито възможно

...
Още по темата Лондон изостави надеждите да задържи Ситито възможно
Коментари Харесай

Как ще се отрази липсата на сделка по Brexit на британската икономика

Още по тематиката
Лондон изостави очакванията да задържи Ситито допустимо най-близо до Европейски Съюз

Правителството на Тереза Мей направи ново предложение за по-свободно партньорство
12 юли 2018
Денят, в който Лондон одобри действителността

Британският министър председател Тереза Мей призна, че единственият прагматичен метод е " мек " Brexit
12 юли 2018 Възможността за Brexit без реализирана договорка още веднъж излезе на дневен ред, откакто английското държавно управление съобщи, че възнамерява запасяване с храна и медикаменти в подготовка за подобен процес. Въпросът е по какъв начин това ще се отрази на стопанската система на страната.

Според икономиста Вики Редууд от Capital Economics най-крайните предизвестия са пресилени, само че упованията въпреки всичко са за обилни отрицателни последствия. " Няма подозрение, че ще има значителен удар по растежа на Брутният вътрешен продукт през идната година ", споделя Редууд, представена от Business Insider. И добавя: " Дали сюжетът за неналичието на договорка ще има положително, неприятно или малко отражение върху стопанската система в дълготраен проект ще зависи от доста неща, в това число какъв триумф ще има Лондон в постигането на нови търговски съглашения и дали ще има всеобщо овакантяване на финансови институции от Англия. Но краткосрочните резултати сигурно ще са неприятни. "

Засегнато бизнес доверие

Редууд предвижда, че Brexit без договорка може да докара до загуба на минимум един процентен пункт от растежа за 2019 година Освен това бизнесът от самото начало упорства за " мек " Brexit, тъй че неналичието на съглашение значително ще подкопае цялостното бизнес доверие.

" Негативните пикове в настроенията и в растежа, които бяха предстоящи след референдума за напускането, не се случиха. Но това беше по този начин поради очакванията, че Обединеното кралство ще реализира договорка, която да копира актуалните правила за свободна търговия ", разяснява Редууд. Тя обаче счита, че е малко евентуално да се стигне до криза.

Запасяване с храна

С криза или без английското държавно управление към този момент изостри настроенията, като съобщи, че ще подсигурява, че Обединеното кралство ще продължи да има " съответни хранителни доставки ", което се разграничава от първичните обещания за ярко бъдеще след Brexit. Освен това управляващите намекнаха, че е отговорност на самата промишленост да се погрижи за запасяването. Британските хранителни магазини отвърнаха, че не са имали контакт с държавното управление по отношение на складирането на храна в очакване на излизане от Европейски Съюз без договорка и че не е тяхна отговорност да стартират процеса.

Възможността за дефицит на хранителни артикули стана наболяла тематика през последните дни, откакто английските министри започнаха да се приготвят за обилни нарушавания на реда по границата. От Британския консорциум на търговците на дребно обаче са безапелационни: " Запасяването с храна не е на практика отговор на сюжета за Brexit без договорка и държавното управление не се е свързвало с промишлеността, с цел да стартира планирането на това. " В изказването на консорциума, представено от Financial Times, се споделя още: " Търговците на дребно нямат уреди за съхранението на складираните артикули, а в тази ситуация със свежата продукция това просто не е допустимо. Нашите вериги за хранителни доставки са извънредно нежни. " Китай предлага опция
Китай е предложил на Обединеното кралство съглашение за свободна търговия след Brexit, осведоми Reuters. Сближаването на двете страни е допустимо, защото Пекин търси съдружници на фона на зародилата се комерсиална война със Съединени американски щати, а Лондон е присъединил Китай в листата с евентуални сътрудници, с които би желал да работи след напускането на Европейски Съюз.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР