Още по темата Lego и Tencent ще си партнират при

...
Още по темата Lego и Tencent ще си партнират при
Коментари Харесай

Световният производител на играчки Mattel съкращава близо 8% от персонала

Още по тематиката
Lego и Tencent ще си партнират при създаването на артикули в Китай

Сътрудничеството планува взаимно създаване на игри, онлайн видеа и обществена мрежа за деца
16 яну 2018
Производителят на играчки Hasbro се пробва да купи Mattel

Сделката може да сътвори един от водачите в бранша
15 ное 2017
" Лего " строи къща в родния си град (видео)
от Дневник,24 фев 2017
Mattel показа първия 3D принтер за деца
от Дневник,16 фев 2016
Mattel и Autodesk ще разрешат на децата сами да създават играчки
от Дневник,22 апр 2015 След банкрута на американската верига магазини за играчки Toys R’ Us един от водещите производители на играчки в света - Mattel, разгласи фрапантни ограничения за понижаване на разноските. Това включва редуциране на малко над 2200 от всички 28 хиляди чиновници на Mattel по света.

Веригата се разпада

Затварянето на Toys R‘ Us маркира преломен миг за всички огромни производители на играчки. Физическите магазини на компанията бяха един от основните канали, през които Mattel разпространяваше известни артикули като Barbie и Hot Wheels. С банкрута на Toys R’ Us най-големият онлайн търговец в света Amazon затвърди превъзходството си (с над 80% пазарен дял) в следващия бранш, написа AP.

Сега е ред на огромните производители на играчки да свият разноските, до момента в който не намерят нови канали за дистрибуция. Финансовите резултати на Mattel демонстрираха и вредите от затварянето на Toys R’ Us. Според доклада загубата на производителя доближава 240 млн. $ през второто тримесечие, до момента в който приходите са спаднали с 14% до 840 млн. $.

Вътрешни промени

Mattel също по този начин минава и през редица вътрешни промени в ръководството си. През април беше назначен новият изпълнителен шеф Инон Крайц. След новите съкращения се чака мениджърската конструкция на компанията да бъде понижена за по-бързо въвеждане на нови артикули.

В известие към медиите Крайц разяснява, че Mattel работи по покупко-продажби с разнообразни дистрибутори, като търси разнообразни канали за продажба на продуктите си.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР