Още по темата: Кой стои зад контрабандния бос Антон Арабаджиев

...
Още по темата: Кой стои зад контрабандния бос Антон Арабаджиев
Коментари Харесай

Борецът Манчоров свързва босовете на незаконни цигари

Още по тематиката: Кой стои зад контрабандния необут Антон Арабаджиев Как Антон Арабаджиев стана мултимилионер от 2011 до 2019 година

На 25 ноември м.г. джип БМВ избухва в пламъци. Луксозният автомобил е паркиран пред кооперация в кв. “Кючук Париж ” в Пловдив. Собственикът на джипа е прочут на полицията в града и в локалния ъндърграунд, написа 24часа.

Това е някогашният герой Красимир Манчоров. В предишното е работил с Антон Генадиев-Санджето, наместник на Георги Илиев от ВИС-2 в града под тепетата.

Някъде към 2010-а сред тях избухва спор и се разделят. Още тогава Манчоров към този момент е непосредствен с различен локален предприемач с малко име Антон, който занапред ще става по-богат и авторитетен. Това е Арабаджиев, апетитен за уредник на най-модерната разбивана до момента у нас фабрика за незаконни цигари в село Труд.

През 2008 година Антон Арабаджиев и съдружникът му Йордан Джермански

продават компанията си “Вип пропърти груп ” на бореца Манчоров и негов другар

През 2014 - 2015 година в компанията на Антон Арабаджиев и Красимир Манчоров, която постоянно е засичана в нощни заведения в Пловдив, се появява и Стайко Стайков. (По това време синът на Миню Стайков е женен за дъщерята на Ветко Арабаждиев Александра - бел.ред.) Според източник на “24 часа ” от Пловдив тъкмо Красимир Манчоров е най-вероятната връзка сред Антон Арабаджиев и семейството Стайкови. Случайно или не, Арабаджиев и Миню Стайков са обвинени за две от най-големите заводи за незаконни цигари - едната разрушена през юли 2018 година в Карнобат, а другата през юли 2019 година в село Труд.

Още при огледите на машините в село Труд проверяващите споделиха, че ревизират връзка сред двете заводи, която към момента не е доказана публично. За тази в Карнобат, обвързвана с Миню Стайков, се знае, че е работила от 2016 година насам, а евентуално и в годината преди този момент. Щетите за бюджета единствено за този интервал от производството на незаконни цигари там са за над 70 млн. лева

По неофициална информация Антон Арабаджиев и Миню Стайков работят в синхрон

в производството на цигари в този интервал. И двете заводи са построени по еднакъв метод, само че вършат разнообразни марки цигари.

За разлика от тази в село Труд, където са задържани служащите - украинци и молдовец, в Карнобат халетата са били празни, само че машините в подготвеност. Подозренията на проверяващите първоначално са, че някои от арестуваните чужденци във фабриката на Арабаджиев са се трудили преди този момент в Карнобат.

Миню Стайков е задържан през септември 2018 година, два месеца откакто ГДБОП и Специализираната прокуратура влизат във фабриката в Карнобат. Освен него обвинени са синът му Стайко Стайков, който се търси, шуреят му Белун Хазърбасанов и Иван Димитров - наследник на кмета и притежател на мандрата, в която е построен незаконният завод. Стайко Стайков не е арестуван незабавно.

Издирва се 5 месеца и се появява в “Пирогов ” с изказванието, че е бил похитен. По времето, когато Стайко се търси обаче, в службите за сигурност се получава информация, че сред него и Антон Арабаджиев (по това време на независимост - бел. ред.) е извършен диалог, в който

Стайков го упреквал, че стои зад разбиването на фабриката в Карнобат

и ареста на татко му. Според оперативна информация на проверяващите Антон Арабаджиев е оказал помощ с експертизата си на Миню Стайков, с цел да построи фабриката си, а с парите от консултациите Арабаджиев е направил и своя. По това време той към този момент има опит в сектора и даже към този момент е осъждан условно за разрушена друга незаконна фабрика - през 2011 година в пловдивското село Патриарх Евтимово.

Подробности четете тук

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР