Още по темата: Кой ще замени Ханс и Лариса на

...
Още по темата: Кой ще замени Ханс и Лариса на
Коментари Харесай

Реакция от хотелиери: Цените на нощувките падат наполовина

Още по тематиката: Кой ще размени Ханс и Лариса на Слънчака

Цените по морето падат. Отстъпките са с сред 10 и 50 % и това е естествената реакция на BG хотелиерите в условия на стагниран сезон. Заради отлива на непознати туристи, които възнамеряват отпуска си овреме, част от хотелиерите в действителност започнаха гъвкава политика. Причината е, че ще разчитат на българи по базите си, а те пък обичайно се сещат за резервации, когато термометърът удари 30 градуса.

Сега може да се резервира хотелска стая с сред 10 и 25 на 100 по-евтино, в сравнение с са публично оповестените цени. Тя ще се употребява в дейния сезон - юли и август, само че е значимо да се резервира в този момент и да се преведе част от сумата. " МПМ хотели ", които ръководят няколко хотела по Черноморието, завчера оповестиха, че дават 20% рабат от цените до края на сезона при най-малко 7 нощувки в хотел „ Орел ” в Слънчев бряг. Има и друга алтернатива - 15 % понижение за резервации с най-малък престои от 3 нощувки от 29 юни до края на сезона. Важното изискване е датите да се " букнат " до 20 юни. В хотел " Бумеранг, " също в Слънчев бряг, се употребява 25 на 100 отстъпка за отмора до 10 юли, а след това важи минус 20 %. В 4-звездния " МПМ Калина Гардън " двама възрастни в една стая от 20 юли до 27 юли ще платят 1433 лв. вместо 1792 лв. за седмица на режим олинклузив премиум. " МПМ хотели " са огромен състезател на пазара, тъй като ръководят пет хотела по Южното Черноморие. Ценовата им политика е показателна.

Апарт комплексът „ Блу Бей Палас ” при започване на Поморие има още по-драстична ценова ​стратегия. През уебсайт за групово извършване на покупки пуска на половин цена ваучери. Така, за интервала от 12 юли до 25 август еднодневният пакет излиза 49 лв. вместо 98 лв. и включва нощувка в студио или апартамент, закуска, обяд, вечеря, прилагане на басейн, туристическа такса, та даже и безвъзмезден паркинг до привършване на местата. След 26 август цената пада на 33 лв. дневно. Само по този канал са продадени 1228 ваучера, сочи вътрешната статистика на уеб страницата за групово извършване на покупки. Естествено, хотелиерът не е пуснал всичките си кревати през уеб страницата, а цените на останалите ще са други. И още един образец - почивна база „ Средец ” в Китен разпродава нощувка плюс закуска, обяд и вечеря за 29,90 лв. дневно. За гостите остава да мислят само за разноските по чадър и шезлонг на плажа.

Най-популярната резервационна система booking.com вкара нов етикет „ ваканционна оферта ” за хотели и къщи за посетители по Черноморието Тя подсигурява най-малко 15 % понижение от общоприетата цена до края на лятото. Така студио за двама в жилища " Панорама бийч " в Несебър може да се наеме в края на юли за 710 лв. вместо за оповестените 1163 лв.. Любопитно е, че този етикет свети в алено както на апарт комплекси с по-ниска категоризация, по този начин и на първокласни 4-звездни места за настаняване. В класния " Каза реал резорт " в Свети Влас 7 нощувки в същия интервал излизат 1303 лв. вместо 1533 лв.. Отбивът е 230 лв..

По определение " ранни записвания " са тези до 31 март. Да не приказваме, че някои хотелски вериги по морето пуснаха въдици с отстъпки в цените още през септември м. година, важещи за лято 2019. Сега понятието „ ранни записвания ” доста се разми. Туроператори и хотелиери пътем сложиха зарибяващото „ отстъпки за ранни записвания ” до края на април. А след това още по-тихичко редактираха „ до края на май ”. На процедура летният сезон във Варна бе открит на 18 май. А в Бургас и по цялото Южно Черноморие на 1 юни. Така че, така наречен " ранни записвания " искрено захапаха сезона.

Някои от играчите в сектора решиха, че най-лесният метод да привлекат туристи са цените. И ги понижиха. Други ще узреят до това решение много по-късно и ще разчитат на преференциални предложения last minute. Трети пък покачват качеството и разнообразието на услугите си. Всяка година измисляме нови пазарни тактики съгласно обстановката, споделя Владимир Кисьов, който посредством сдружение си „ Аспи груп ” държи няколко хотела по морето. В една от базите да вземем за пример разнообразяваме храненето - всяка вечер ще е тематична национална, добавя той. Един ден - италианска кухня, втори - съветска, трети - турска, и т. н. Малка смяна, само че пък ще донесе ново чувство за гостите ни, разчитат от сдружението.

Чадър на плажа - от 36 стотинки до 20 лв.

Голям разход за плажуващите по Българското Черноморие е наемането на чадър и шезлонг в платените зони. Тази година ножицата сред другите плажове е доста огромна. На доктрина потегля от 36 стотинки за чадър и още толкоз за шезлонг на къмпинг " Нестинарка ", само че на процедура концесионерът задължава летовниците да платят и по още пет лв. за шалте. Преди две години тук избухна огромен скандал точно поради шалтетата и некоректното им таксуване. Министър Николина Ангелкова изпрати инспекция, Комисията за отбрана на потребителите също, заплашиха компанията с санкция и въпросът спря дотук. През лятото на 2018 година концесионерът редактира ценоразписа си и вместо досегашните 10 лв. за шалте написа 5 лв.. Така започва сезонът и в този момент. И сумарно всеки екскурзиант би трябвало да заплати странната сума от 5,36 лв. за шезлонг. Шатрата тук коства 20 лв..

По два лв. за чадър и два за шезлонг търси концесионерът на плаж " Кабакум- север ". На южния цените са двойни - по 4 лв., само че отново са едни от най-евтините по Черноморието.

На другия полюс - №1 по скъпотия застава плажът " Свети Константин и Елена " - север. Там чадърът се заплаща по 20 лв., а шезлонгът - 10 лв.. Така двойка туристи би трябвало да се бръкнат за удоволствието 40 лв. дневно. На огромния плаж на курорта обаче цените са в пъти по-ниски. Чадърът е 6 лв., а шезлонгът - 5 лева Комплект за двама излиза 16 лв.. Скъпичко излиза и плажната линия " Ривиера ". Там шезлонг плюс чадър също заковават 30 лв., шатрата пък се продава за 50 лв..

От няколко години Министерство на туризма поддържа на уеб страницата си интерактивна карта с цените на плажните такъми. Тя се актуализира след всяка инспекция на ведомството и към сегашния миг цените са такива, увериха от пресцентъра. Масово чадъри и шезлонги вървят сред 5 и 8 лв., излиза наяве от картата. Най-на юг, край Синеморец и на двата плажа " Бутамята " и " Силистар ", плажните улеснения костват по 5 лв.. На къмпинг " Оазис " комплект за един човек излиза 12 лв., а за двойка - 18 лв.. В Китен и Арапя цените стават по-солени и чадър и шезлонг се продават по 7 лв.. В комплекс " Слънчев ден " край Варна, където притежател и на хотелите, и концесионер на плажната линия е пловдивчанинът Ангел Палийски, плажните атрибути костват по 8 лв.. Толкова са и на Златни пясъци.

Комисията за отбрана на потребителите: Сигнализирайте за нередности в период от 14 дни

* Ако ползвате услугите на туроператорска компания, имайте поради, че цената не може да се усилва 20 дни преди тръгването, а основни промени по детайлите на пакета са възможни не по-късно от 10 дни преди датата на тръгване. Туроператорът носи отговорност и за идването на багажа ви. Ако не сте удовлетворени от обслужването, може да предявите претенция в период от 14 дни. Туроператорът е задължен да отговори до 30 календарни дни.

* Ако по време на почивката зародят проблеми с хотела или туроператора, безусловно запазете платежните документи. Те ще са ви нужни на по-късен стадий, с цел да ви бъдат възобновени сумите от туроператора или от застрахователното сдружение, с което туристическата компания има подписан контракт. Можете да потърсите подпомагане и от Комисията за отбрана на потребителите, само че внимавайте да не пропуснете периода за претенция - той е 14 дни.

* Уверете се, че туроператорът е регистриран и има годна застраховка „ професионална отговорност ”. Това ще ви даде опция за отплата, ако получите услуга, която не дава отговор на в началото контрактуваната. Справка можете да извършите в регистъра на туроператорите и туристическите сътрудници, оповестен на формалната интернет страница на Министерството на туризма.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР