Още по темата Кой има интерес да горят Царските конюшни

...
Още по темата Кой има интерес да горят Царските конюшни
Коментари Харесай

Оставете правителството да работи!

Още по тематиката
Кой има интерес да горят Царските конюшни

Съмнителни покупко-продажби, неразбираема благосъстоятелност, занемареност и заем в ПИБ прозират от сюжета
30 юли 2018
Софийската градска прокуратура стачкува заповедите за земята под царските конюшни

Според държавното обвиняване те са оскъдни, тъй като опонират на закона
27 окт 2016 Жълтите павета писнали, че на жълтите павета изгорели Царските конюшни. Последваха и дежурните обвинявания - за какво не били оповестени за монумент на културата. Не единствено - чуха се гласове, че надали не министърът на културата би трябвало да подаде оставка. Сякаш си няма по-важна работа, та да обикаля и да разказва всяка съборетина. Живеем в XXI век и е извънредно време столицата, която до неотдавна ръководеше целия Европейски Съюз, да придобие съвременен образ. Мястото на конете и каруците не е в центъра.

После някой си разреши да тръгне да търси сметка на вътрешния министър, тъй като не знаел, че запалилата се постройка е на Министерство на вътрешните работи. И надали не вътрешното ведомство било отговорно за нелепия случай. Полицията не е егоцентрик, тя се грижи първо за нас, цялото общество, а чак по-късно и единствено в случай че остане време - за себе си. Не е ли по-важно, че когато така наречен конюшни горяха, полицията и пожарната бяха там и с помощта на тях не се стигна до по-голямо злощастие?

Наглостта стигна до там, че за отговорна беше оповестена даже и Столичната община - не знаела коя постройка на кого е, че да предпише да се поддържа. Кога щяхме да имаме метро, околовръстно, тангенти и прочие, в случай че локалната власт тръгне да се занимава и с такива формалности?

Крайно време е да оставим държавното управление да работи умерено и да не го занимаваме с нелепости. Крайно време е също Народното събрание да сезира Конституционния съд, който един път вечно да разгласи, че върховенството на закона и правовата страна са вътрешнопротиворечиви понятия, които създават единствено несъгласия с българската конституционна еднаквост.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР