Още по темата Коммерсант: "Газпром" избра - "Турски поток" ще

...
Още по темата Коммерсант: "Газпром" избра - "Турски поток" ще
Коментари Харесай

Ромъния либера: Путин стъпи в Европа с Турски поток

Още по тематиката Коммерсант: "Газпром " избра - "Турски поток " ще минава през България, Сърбия, Унгария и Словакия

Осъществяването на плана " Турски поток " ще предложи на Русия достъп до нови пазари и надеждно директно трасе, а за Турция газопроводът е значим от стратегическа позиция, най-много в връзките с Европа, написа в. " Ромъния либера " под заглавие " Путин стъпи в Европа с " Турски поток ".

Пускането в употреба на газопровода " Турски поток " ще усили значително енергийното съдействие сред Москва и Анкара и ще способства за енергийната сигурност на Европа, съобщи съветският президент Владимир Путин.

Генералният шеф на Националния институт по енергетика Сергей Правосудов акцентира, че планът " Южен поток " е трябвало да бъде анулиран, откакто България се е отдръпнала от него. " За разлика от " Южен поток ", " Турски поток " се базира на друга скица ", отбелязва Правосудов и разяснява, че първата тръба ще доближи непосредствено до Турция и ще бъде обвързвана с газопроводите, които съществуват в страната. По думите на Правосудов ще бъде нужно единствено инфраструктурата да бъде осъвременена и ще стартира полагането на втората линия. " Единственият проблем е неналичието на връзка сред България и Сърбия, само че такава ще бъде издигната. След като бъде направено това, газът ще бъде превозен от Сърбия в Унгария и след това в Австрия ", е представен да споделя Правосудов, съгласно който това трасе не е " доста обстойно ".

Експертът Игор Юшков от Националния фонд за енергийна сигурност счита, че планът " Северен поток 2 " е основал значим казус от момента, в който германците са настояли, че " газопровод, който свързва Русия с Европа, не е наложително политически план, а преобладаващо стопански ".

" Това значи, че българите могат да кажат в този момент, че " Северен поток 2 " е стопански план, значи и " Турски поток " е стопански план и газопроводи могат да се строят ", акцентира Юшков.

Според Алексей Пушков - член на Съвета на Руската федерация, мега-събитието, което означи завършването на морския сектор от " Турски поток ", демонстрира стратегическото естество на връзките сред Русия и Турция. Според него честите срещи сред президентите на двете страни демонстрират желанието на Турция да продължи курса на самостоятелна външна политика и да диверсифицира интернационалните си връзки, без да се концентрира строго върху офертите на Съединени американски щати.

За Турция планът за този газопровод е значим освен от позиция на преноса - той ще ускори ролята на страната, а също по този начин е преференциален от икономическа позиция за Анкара. Доставките на газ към клиентите би трябвало да бъдат надеждни, конкурентни, сигурни и самостоятелни от промени в политическия климат. " Турски поток " дава отговор напълно на тези критерии. Русия има потребност от достъп до пазари и надеждни трасета за пренос, до момента в който газопроводът е значим от стратегическа позиция за Турция, тъй като ще ускори ролята й в Европа, написа " Ромъния либера ".
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР