Още по темата Когато нещо работи, защо да го разваляш

...
Още по темата Когато нещо работи, защо да го разваляш
Коментари Харесай

Тръмп одобрява иранската ядрена сделка "за последен път"

Още по тематиката
Когато нещо работи, за какво да го разваляш

Тръмп желае по-добра договорка с Иран за нуклеарната стратегия, само че рискува сериозен спор в кратковременен и дълготраен проект
20 окт 2017
Решаващ миг за иранската нуклеарна договорка

Победата на Хасан Рохани на президентските избори в страната бе приветствана като положителен знак за съглашението, само че въпросът е какво ще направи Тръмп
26 май 2017 Американският президент Доналд Тръмп разгласи, че ще удължи облекчаването на глобите против Иран според нуклеарната договорка " още един финален път ". Той дава на Европейски Съюз и на Съединени американски щати " финален късмет да поправят ужасните дефекти " на основното съглашение. Документът, който ще разпише, приключва американските наказания против Техеран за още 120 дни, написа Военновъздушни сили.

Администрацията на Тръмп желае договарянето на непрекъснати рестрикции върху иранското обогатяване на уран, защото съгласно актуалната договорка рестриктивните мерки ще изтекат през 2025 година Освен това упорства в бъдеще да се вземе поради и ракетната стратегия на Техеран. Същевременно Съединени американски щати постановиха обособени наказания против 14 ирански лица и обекти, упрекнати в нарушение на цивилен права, цензура и поддръжка на разпространяването на оръжия. Извън нуклеарната договорка, Вашингтон към момента поддържа рестрикции против Техеран, свързани с тероризма, човешките права и ракетната му стратегия.

" Преминати червени линии "

Иран неотложно отговори, че решението на Вашингтон да наложи наказания против ръководителя на правосъдната власт е " минало нашите червени линии ". От външното министерство заплашиха, че ще отвърнат с ответни дейности, само че не прецизираха с какви тъкмо.

Досега Тръмп неведнъж е подлагал на критика иранската нуклеарна договорка, облекчаваща глобите против Техеран в подмяна на ограничение на нуклеарната му стратегия. Той я назовава " най-лошото съглашение въобще " и желае да я предоговори.

Нова сделка?

Сега американският президент предизвестява, че, в случай че не се подписа нова сделка, " Съединени американски щати няма още веднъж да удължат замразяването на глобите ". " Ако когато и да е стигна до заключението, че сходно съглашение не е допустимо, неотложно ще изтегля Вашингтон от договорката ", уточни Тръмп.

Техеран разяснява, че това е " обезверен опит да се подкопае една солидна интернационална сделка ". Германия съобщи, че ще продължи да упорства за цялостното й осъществяване и ще се съветва с Англия и Франция " за общ път напред ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР