Още по темата Kodak създава криптовалута за фотографи Компанията ще

...
Още по темата Kodak създава криптовалута за фотографи Компанията ще
Коментари Харесай

Криптовалутите поевтиняха, защото Южна Корея се готви да забрани търговията с тях

Още по тематиката
Kodak основава криптовалута за фотографи

Компанията ще конфигурира и инсталация за извличане на Bitcoin в централата си, която ще може да се употребява чартърен
10 яну 2018
Таен код евентуално копае и изпраща криптопари към университет в Пхенян

Използването на цифрови пари би могло да помогне на Северна Корея да се снабдява с задгранични средства в изискванията на наказания
9 яну 2018
Пазарната оценка на шеговитата криптовалута Dogecoin надмина 2 милиарда $

Цената й се удвои в края на предходната седмица
8 яну 2018 Най-популярните криптовалути поевтиняха доста в четвъртък по време на азиатската търговия, откакто стана известно, че Южна Корея може да забрани търговията с тях. Биткойнът се намали с 14%, а цената му падна под 13 хиляди $, тъй като правосъдният министър на Южна Корея Парк Санг-ки сподели, че има " огромни терзания по отношение на виртуалните валути " и че неговото министерство приготвя законопроект за възбрана на търговията с тях на тържища, написа Financial Times. Страната е един от най-бързо разрастващите се пазари в търговията с криптовалутите и изказването му докара до намаляване на котировките на най-известните виртуални валути.

Сривът

Цената на биткойна падна до 12 800 $ в азиатската търговия съгласно данните на Reuters. Днес сутринта тя леко се възвърне и към 10.25 часа е 13 670 $.
Поскъпващата интензивно от началото на годината друга водеща криптовалута – етерумът, се намали до под 1150 $, откакто по-рано през седмицата надвиши 1300.
Спадът при рипъла също се форсира, като цената му се намали под 1.55 за $, като единствено преди няколко дни надмина 3 $.

Проверки на тържищата

Намерението на Южна Корея да спре търговията с криптовалути идва единствено ден, откакто в сряда тържища за търговия с тях в страната бяха обискирани от локалните данъчни управляващи заради огромното търсене на цифровите пари.
Активното търсене е довело до това южнокорейските търговци да заплащат награда от над 40% над интернационалната цена на биткойна, само че също по този начин поражда опасения, че купувачите могат да бъдат подведени. Законпроектът би трябвало да бъде признат от Народното събрание и може да срещне сериозен отпор.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР