Още по темата: Кметът на община "Марица": Ние сме селски

...
Още по темата: Кметът на община "Марица": Ние сме селски
Коментари Харесай

Георги Колев: Марица и Родопи са икономически...

Още по тематиката: Кметът на община "Марица ": Ние сме селски хора, не желаеме да живеем по градски Кметът на община "Родопи " по отношение на присъединението към Пловдив Николай Радев: Популизъм е да приказваме за обединяване в този момент Дани Каназирева: Пловдив не може да е от табела до табела Здравко Димитров: Сливането на "Родопи " и "Марица " ще стане по натурален метод със единодушието на всички

Г-н Колев, би трябвало ли общините " Родопи " и " Марица " да преминат към Пловдив?

Първо желая да благодаря за това, че посредством и на моята работа тази тематика към този момент е в публичното пространство. Второ, отговорът е 5000 % да, тъй като Пловдив е една туристическа спалня. Ние се трансформираме в хотелска институция. Гледаме хората, образоваме ги, здравеопазваме ги и комунално ги обслужваме, охраняваме ги и най-после тези хора отиват и работят в една промишленост, чийто налози не постъпват в община Пловдив. Тези общини са основани с едно разпореждане на някогашната комунистическа партия през 1986 година. И е време хората в града да схванат, че те са стопански недоносчета. Знаете ли кое е мястото в Европа, което генерира максимален БВП на глава от население? Това е село Радиново. Най-богатата община в България е " Марица ". А най-гъсто обитаемата българска община е Пловдив. Нормално ли е това?

Летище " Пловдив " не е в Пловдив. Индустриална зона Пловдив не е в Пловдив. Белият дроб на Пловдив хижа Здравец не е в Пловдив. " Фолксваген ", който идваше в Пловдив, в действителност пристигна в Раковски. Обаче Пловдивската община заплати 300 хиляди лева Подробен устройствен план за парцела, който в действителност е в Раковски. На последния стопански конгрес за районите всички планове, които се обсъждаха от специалистите, не бяха в Пловдив. Ние ставаме спалня. Гъстотата на популацията в Бургас е 369 души на кв. км, в София е 1020. В Пловдив е 3665 души на кв. км.

Гъстотата на популацията на най-пренаселения немски град Мюнхен е 4200 души. А имаме нови издадени позволения за 1 млн. кв. метра. Ние се задъхваме. Пловдив е уплътнил строителните си граници до най-много. Община " Марица " през Голямоконарско шосе влиза на 200 метра от последните къщи в Шекер махала. Това обикновено ли е?

Смятате ли, че градът налива от ден на ден средства на пловдивския поданик в дребните общини, с цел да обезпечи положителни пътища и други?

Разбира се, в Община " Родопи " и " Марица " хората живеят на септични ями и нямат пътища и градски превоз, а са най-богатата община в България. Голямоконарско шосе и неговото кръгово придвижване, с което ние всички се гордеем, в действителност е инвестиция на община Пловдив в " Марица ". Няма по какъв начин този отлив на запас от града ни да продължава в посока прилежащи общини. Ние не можем да пуснем градски превоз от Пловдив до икономическа зона Пловдив, тъй като не е в града ни. Няма по какъв начин да продължава това! Пловдивчани би трябвало да изискат това, което в последна сметка беше отнето от града 1986 година.

Няма ли да лишават доста време законовите промени в тази посока?

Всъщност смяната е в един текст в закона за локално самоуправление и локална администрация.

Това значи ли, че двете общини са противозаконни?

Не, тези общини са основани, с цел да изтеглят стопанската система на Пловдив отвън града. Те са основани, с цел да може този град да не се трансформира в икономическия тигър, който да заплашва престижа на София.

Моля кандидат-кметовете да излязат от партийната си рамка и най-сетне да превърнем една добра концепция за целия град в обединителна концепция за всички хора към Пловдив. Това е моят апел. Тази концепция е наша и ние ще я преследваме през целия идващ мандат, без значение какъв е резултатът от изборите. Вече приготвяме пакет от документи, които ще бъдат евентуалната рамка за това юридическо събитие и един от първите ни актове ще бъде точно това - да желаяме от страната да предприеме незабавни ограничения по пускане на процедурата по присъединение на община " Марица " към Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР