Още по темата Китай спря технологичния хъб на Facebook Отпадане

...
Още по темата Китай спря технологичния хъб на Facebook Отпадане
Коментари Харесай

Starbucks ще си партнира с Alibaba при доставки в Китай

Още по тематиката
Китай спря софтуерния хъб на Фейсбук

Отпадане на договорката идва ден след нейното обявяване
30 юли 2018
Lego търси опция на пластмасата

Производителят на играчки с самодейност за по-зелен бизнес до 2030 година
29 юли 2018
Tencent и Alipay могат да изгубят 1 милиарда $ поради нови правила

Централната банка на Китай постанова новите правила, с цел да отбрани потребителите
18 юли 2018
Starbucks възнамерява да утрои приходите си в Китай до 2022 година

Американската верига има намерение да удвои заведенията си до 6000
21 май 2018
Amazon влезе в борба със Сиатъл против нов налог за подкрепяне на бездомни

Компанията на Джеф Безос може да се отдръпна от града поради новото облагане
19 май 2018 Най-голямата кафе верига в света - американската Starbucks, ще си партнира с един от водещите търговци - Alibaba, за доставки на кафе непосредствено на адрес в редица китайски градове. Сделката е част от проектите на американската компания за възобновяване на продажбите в Азия.

Проблем - решение

Още през юни Starbucks разгласи, че търси договорка с китайска компания, след неочакван спад на продажбите в страната. Причината за понижението се оказа регулаторен напън над тогавашните компании, които са доставяли кафе от името на Starbucks. Сега американската верига пробва да върне положителното си име във втория си максимален пазар, като партнира с най-големия търговец, написа Reuters.

" Смятам, че това стратегическо партньорство ще подейства като ракетно гориво за развиването ни и нескончаем напредък на китайския пазар ", сподели изпълнителният шеф на Starbucks Кевин Джонсън в Шанхай.
Краткосрочните проекти на веригата за кафе стартират с доставки от 150 обекта до пряк адрес в Пекин и Шанхай. До края на разширението на услугата се възнамерява да доближи до над 2000 кафенета в 30 града в цялата страна.

За реализиране на услугата Starbucks ще си партнира с редица бизнеси, които са част от групата на Alibaba. Те включват платформата за доставки Ele.me, веригата супермаркети Hema, онлайн дистрибуторите Tmall и Taobaо и мобилната платформа за заплащания Alipay. Starbucks също ще отвори личен виртуален магазин в платформата на Alibaba.

Конкуренцията

Системата за доставки ще е основана на инфраструктурата и опит на магазина Ele.me, които имат над 3 милиона регистрирани куриери, които вършат доставки за по-малко от 30 мин. За задачата Starbucks ще би трябвало да ограничи менюто си до артикули, които могат да бъдат направени и доставени бързо и на ниска цена. Подобен модел беше пробван в Ню Йорк и Сиатъл преди няколко години и срещна ниско търсене заради прекомерно високата цена на доставките.

Сега Starbucks ще се състезава с китайския стартъп Luckin Coffee, които извършват доставки приблизително за 18 минути и костват по-малко от 1 $. Компанията среща огромен триумф в интервал на ниски продажби за Starbucks и даже възнамерява да усили броя на кафенетата си до 2000 преди края на 2018 година Тежката конкуренция дава опция за още покупко-продажби на Starbucks, които в допълнение да понижат цената и времето за доставка.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР