Още по темата Как (не) се спира миграцията Без създаването

...
Още по темата Как (не) се спира миграцията Без създаването
Коментари Харесай

ЕС, ООН и африкански лидери изготвят извънреден план за мигрантите в Либия

Още по тематиката
Как (не) се стопира миграцията

Без основаването на легални канали за миграция нещастията в Средиземноморието ще продължат
4 ное 2017
Франция тества италианското самообладание за бежанците

Рим счита, че Макрон не съблюдава обещанията си Франция да стате по-отворена към имигрантите
21 юли 2017 Европейски Съюз, Организация на обединените нации и африкански водачи се договориха за ексклузивен проект за разрушение на мрежите за трафик на хора и за репатриране на блокираните мигранти в опит да облекчат филантропичната рецесия в Либия. Подробностите бяха конкретизирани на срещата на върха сред Европейски Съюз и Африканския съюз в Кот д`Ивоар, написа Reuters.

Наскоро излъчените от медиите фрагменти, на които се виждат мигранти, продавани като плебеи от либийски трафиканти, провокираха отвращение в Европа и Африка. Те осветлиха насилието, осъществявано над африкански мигранти, опитващи да доближат до Европейски Съюз, и тематиката се трансформира във водеща за срещата, която другояче трябваше да се концентрира върху младежите във Африка.

Обща отговорност

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск назова информацията за третирането на хора като плебеи " ужасяваща " и уточни, че тематиката за миграцията е обща отговорност на европейските и на африканските държавни управления. Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че проектът включва сформирането на " операционни сили ", формирани от европейска и африканска полиция и разследващи служби.

" Целта в доста къс период е да можем да арестуваме разпознатите трафиканти, да разрушим тези мрежи и тяхното финансиране, което минава през банки и заплащания, допринасящи за поддържането на тероризма в района ", сподели Макрон.

Замразяване на активи

Европейски Съюз, Африканският съюз и Организация на обединените нации се договориха за заледяване на активите и финансови наказания за известните трафиканти. Либийското държавно управление даде обещание да проверява информацията за търговете на плебеи и се съгласи да даде на Организация на обединените нации достъп до мигрантските лагери в регионите под негов надзор.

Европейски Съюз ще финансира репатрирането на мигрантите от Либия. Тези, които могат да аплайват за приемане на леговище, ще бъдат изпращани в Чад или Нигер, преди да бъдат премествани в трета страна – или в Европа, или на друго място.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР