Още по темата Как милениълите да постигнат по-голям успех в

...
Още по темата Как милениълите да постигнат по-голям успех в
Коментари Харесай

Топ обявите за работа на Karieri.bg

Още по тематиката
Как милениълите да реализират по-голям триумф в работата

Лидерите на фирмите би трябвало да ползват друг метод към тях, а поколението Y е нужно да поставя задоволително старания, в случай че желае да пожъне всички богатства от положителната фирмена просвета, споделя Саймън Синек
15 ное 2018
Защо е по-лесно да направиш щастлива компания на нещастно място

Разговор с специалиста по благополучие Ян-Еманюел де Нев за работата, задоволството и по какъв начин най-важното за хората са... другите хора
9 ное 2018
" Белла България " има нов маркетинг шеф
8 ное 2018
Това, което работи

Три HR плана, които оказват помощ за развиването на гениите и предизвикват ангажираността с компанията
8 ное 2018
Разнообразието и приобщаването са бизнес нужда

Алесандра Солаци, шеф " Привличане на гении " в Accenture за Италия, Гърция, Централна и Източна Европа, пред " Кариери "
8 ное 2018 Мотивационното писмо може би е един от най-недоразбраните, а в някои случаи откровено ненавиждани способи за кандидатстване за дадена свободна позиция за работа. Често това условие от страна на работодателите се преглежда като каприз и даже нещо ненужно, което се написа с два-три клиширани израза. Но повярвайте, фрази от сорта: " Винаги съм желал да работя в тази компания " или " Прилагам всичко в моето CV, в което разказвам за какво съм подобаващ за позицията ", несъмнено няма да ви завоюват благосклонностите на интервюиращите. Има и възможност даже да не стигнете до изявление.

Мотивационното писмо стана наложителен инструмент при кандидатстването за работа и несъмнено има за какво. Това не е просто условност, това е метод, посредством който работодателят може да се запознае по-добре с вас. Именно по тази причина не трябва да изпускате този късмет – да бъдете харесани още преди основното изявление онлайн.

Получавате достъп до всички публикации и целия списък на вестника. За да се случи това, е хубаво да имате поради, че вашето мотивационно писмо е нещо като реклама на автобиографията ви. Ако в CV-то написа къде сте работили, то в мотивационното писмо би трябвало да изразите себе си, да покажете какъв сте, да се откроите от останалите претенденти и да деянията креативност. Именно по тази причина избягвайте да повтаряте една и съща информация в двата документа.

Опитайте се да избягате от клишетата. Не правете грешката да копирате мотивационно писмо от мрежата и единствено да сложите вашите имена и данни – това може да го направи и различен претендент и единствено ще си вкарате автогол. За мотивационното писмо точна рецепта няма – колкото по-оригинално методите, толкоз по-голямо усещане ще оставите.

Преди да изпратите мотивационното писмо, отделете няколко минути, с цел да го прегледате още веднъж. Понякога в бързината позволяваме неточности, само че и най-малките такива вършат усещане на работодателите, а вие не желаете една запетая да изяде шанса ви за мечтаното работно място, нали?

Ако към този момент сте подготвили съвършеното мотивационно писмо, разгледайте настоящите разгласи за работа на Karieri.bg.

KPMG търси Human Resources Executive

" Агрополихим " търси:
Юрисконсулт
Старши систематичен анализатор в отдел " Информационни и информационни технологии "

" Икономедиа " търси PHP програмист

Банка ДСК търси:
Ръководител екип
Ръководител Отдел " Архив "

Cushman&Wakefield Forton търси:
Junior Consultant – Aspiring Talent
Senior Consultant – Leader, Dreamer & Achiever

Veo Worldwide Services Bulgaria търси:
International Trade Specialist with German/Turkish/Greek/English

A1 търси:
Training Professional
CCIE IP Network Engineer

Още разгласи за работа можете да намерите на Karieri.bg.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР