Още по темата: ИЗВЪНРЕДНО! ДАНС удари ДАИ в Пловдив, има

...
Още по темата: ИЗВЪНРЕДНО! ДАНС удари ДАИ в Пловдив, има
Коментари Харесай

Луканка към подкупите замазвала очите на инспекторите от ДАИ

Още по тематиката: ИЗВЪНРЕДНО! ДАНС удари ДАИ в Пловдив, има задържани ДАНС иззе три кашона документи от ДАИ Пловдив

В Окръжния съд в Пловдив през уикенда бяха изнесени потресаващи обстоятелства за тримата задържани инспектори от ДАИ-Пловдив при акцията предходната сряда. Те желаеха да излязат под гаранция, само че Темида ги остави в ареста.

Пари от 300 до 5000 лв. и месни артикули, в това число луканки, са желали от компаниите тримата инспектори от ДАИ-Пловдив, задържани предходната седмица по обвиняване за изнудване и рушвет. Окръжният съд наложи в събота на Димитър Янакиев, Станко Милушев и Паун Тенев най-тежката мярка - " задържане под стража ", макар изказванията на техните юристи Стефан Левашки, Ивайло Вражилов и Христо Руменов, че липсват безапелационни доказателства за закононарушението.

Инспекторите, арестувани след следствието на Икономическа полиция и ДАНС, бяха доведени в залата с белезници и с вярата, че ще бъдат пуснати под гаранция. Според окръжния прокурор Георги Гешев обаче благодарение на СРС-та и разпит на очевидци са открити неопровержими обстоятелства за изнудване, за които Наказателно-процесуален кодекс планува от 3 до 10 години затвор. Окръжният арбитър Екатерина Роглекова беше още по-категорична. Тя уточни, че при инспекцията, направена от Групово дело Автомобилна ревизия, е открито прикриване на повече от 10 нарушавания вследствие на подкупи.

Рушветите били желани, с цел да не се постановат наказания. Сред изнудваните компании са " Мулбул транс ", " Транс логис ", " Месфууд ". По време на предварителните разпити Стоян Къртев, притежател на известната месарска компания " Къртеви ", в детайли разказал, че е носел 600 лв. и торби с месни артикули на един от градските паркинги, с цел да не му лишават лиценза за товарни транспорти. Свидетелката Радосвета Дончева пък споделила, че е била посъветвана от инспекторите да остави 300 лв. в тоалетната на ДАИ. Тя поставила парите в кутия от цигари. Според показанията на Димитрийка Трачева инспекторите не харесали дребните суми и поискали още.

Тримата задържани имат право да апелират задържането под стража пред Апелативен съд.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР