Още по темата Източна Европа не иска ЕС да си

...
Още по темата Източна Европа не иска ЕС да си
Коментари Харесай

Световната метеорологична организация: Ел Ниньо е много вероятен през 2019 г.

Още по тематиката
Източна Европа не желае Европейски Съюз да си слага по-високи климатични цели

България в лицето на министъра на екологията Нено Димов имаше една от най-категоричните отрицателни позиции против по-високото понижение на излъчванията от парникови газове към 2030 година
9 окт 2018
Средната температура в 11 български града се е покачила с над 1 градус от 2000 година насам

Международно журналистическо изследване изследва резултатите от повишението на температурите в 558 града в Европа
24 сеп 2018 Има възможност от 75-80% за появяването на климатичния феномен Ел Ниньо до февруари, предизвестява Световната метеорологична организация. Последният Ел Ниньо завърши през 2016 година и дружно с резултата от създадените от човешка активност въглеродни излъчвания спомогна за регистрирането й като най-горещата година, откогато се води статистика. Сега се счита, че климатичният феномен следващата година няма да бъде толкоз мощен, колкото този от 2016 година, написа Guardian.

Ел Ниньо се случва на всеки няколко години поради доста високите океански температури в западната част на Тихия океан. Те оказват въздействие върху времето по света, носейки суша и наводнения.

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Какви са последствията

" Прогнозираният Ел Ниньо не се чака да бъде толкоз мощен, колкото този през 2015-2016 година, само че може да доста да повлияе на преваляванията и на температурите в доста райони с значими последствия за земеделието, запасите от храна, ръководството на водните запаси и публичното здраве. Може също по този начин да се съчетае с климатичните промени, с цел да увеличи световните температури през 2019 година ", споделят от Световната метеорологична организация.

Има доказателства, че климатичните промени утежняват резултатите от Ел Ниньо. Покачването на температурите от климатичния феномен спомогна за рекордните жеги през 2016 година Следващата година беше записана като втората най-гореща, само че в действителност беше най-горещата година без Ел Ниньо. Учените чакат 2018 година да бъде четвъртата най-гореща, откогато се води статистика.

Нов температурен връх?

Концентрацията на парникови газове е рекордна, което значи, че затоплящият резултат е по-силен от всеки път. Но дали Ел Ниньо ще спомогне за слагането на нов температурен връх през 2019 година, към момента не е ясно. " Развиващите се резултати на Ел Ниньо евентуално ще допринесат за по-високи световни междинни температури следващата година, само че е рано да се каже дали ще бъде рекордна година ", изясняват от Европейския център за средносрочни прогнози за времето.

Във всеки случай породеното от индивида световно стопляне е довело до това 17 от 18-те най-горещи години, регистрирани от 1850 година насам, да се случат сред 2000 и 2017 година Учените предизвестяват, че резултатите на огромна част от климатичните явления са утежнявани от климатичните промени.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР