Още по темата: Избират нов ректор на Медицинския университет Балотаж

...
Още по темата: Избират нов ректор на Медицинския университет Балотаж
Коментари Харесай

Мурджева надви Джамбазов с 1 глас за МУ

Още по тематиката: Избират нов ректор на Медицинския университет Балотаж в МУ! Мурджева против Джамбазов

Проф. Мариана Мурджева е новият ректор на Медицинския университет. Тя победи с 1 глас противника си на балотажа проф. Карен Джамбазов. От 282-ма пуснали бюлетина, 141 са дали гласа си за дамата, която до момента бе зам.-ректор по интернационалното съдействие.

Изпълнителният шеф на УМБАЛ " Св. Георги " проф. Карен Джамбазов събира 140. При ръчното преброяване на бюлетините е регистрирана една невалидна. Така проф. Мурджева събира тъкмо 50 % от гласовете, както се изисква по Правилника за активността на МУ.

Както Marica.bg заяви по-рано, другите двама претенденти отпаднаха на първия тур, като деканът на Медицинския факултет проф. Николай Бояджиев събра 71 гласа, а за проф. Илия Баташки дадоха вота си 16 делегати.

Проф. доктор Мариана Мурджева е приключила Гимназия с преподаване на британски език в Пловдив, а след това и МУ-Пловдив, компетентност медицина. Има две специалности - по микробиология и клинична имунология. Специализирала е в Лондон, Тюбинген, Будапеща, Наймиген. Зам.-ректор по интернационално съдействие и планова активност в Университета два мандата. Ръководител на Катедрата по Микробиология и имунология при МУ-Пловдив и шеф на Лабораторията по микробиология при УМБАЛ „ Св. Георги “-Пловдив. Преподава на български и англоезични студенти в МУ-Пловдив.

Обучава специализанти и докторанти. Участва в държавни изпитни комисии за компетентност по микробиология и клинична имунология. Зам.-председател е на Българската асоциация по клинична микробиология и ръководител на Експертния съвет по клинична имунология при Министерство на здравеопазването. Има над 200 научни изявления, над 400 цитирания, 2 патента, съавторство в 15 образователни пособия, учебници и монографии, както и участия като началник, координатор и реализатор на повече от 40 научни плана с национално и интернационално финансиране. Номинирана от БЛС за доктор на годината (2013).
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР