Още по темата Италианското правителство се задейства срещу оператора на

...
Още по темата Италианското правителство се задейства срещу оператора на
Коментари Харесай

Загуби за инвеститорите след срутването на моста край Генуа

Още по тематиката
Италианското държавно управление се задейства против оператора на срутения мост

Исканията са компанията Autostrade, част от групата Benetton, да заплати санкции и обезщетения, както и да й се отнеме концесията
15 авг 2018
Срутване на мост край Генуа взе десетки жертви

Според министъра на превоза случаят демонстрира неприятното положение на италианската инфраструктура и неналичието на поддръжка
14 авг 2018 Групата Atlantia предизвести вложителите за финансови загуби след сриването на моста край Генуа, откакто италианското държавно управление съобщи, че стартира процедура по отнемането на концесията, държана от филиала на компанията – Autostrade. Акциите на компанията означиха спад от 23% в четвъртък сутринта, написа Financial Times.

Италианско-испанският инфраструктурен оператор съобщи, че чака отрицателни последствия за акционерите и облигационерите в Atlantia. В понеделник по време на проливни дъждове се срути секция от моста, при което починаха най-малко 38 души. Правителството уточни, че възнамерява да наложи тежки санкции на оператора и да приключи концесията му.

В момента Autostrade е оператор на съвсем половината от магистралната мрежа на страната по силата на съглашение, което ще изтече през 2038 година Atlantia съобщи, че застава зад Autostrade, в която има дял от 88%, " в дебата й с държавните институции в този сензитивен миг ", само че също по този начин даде обещание да пази ползите на вложителите посредством " верни и навременни " ограничения.

В сряда министър председателят Джузепе Конте разяснява, че ще стартира процедура по лишаване на концесията, без да се изчакат заключенията на следствието. Транспортният министър Данило Тонинели също увери, че процедурата ще стартира, както и ще бъдат наложени санкции.

Според документ, забелязан от Reuters, облигационерите в Autostrade могат да изискат ранно погашение на дълга, в случай че концесията бъде отнета. Те могат да създадат това в някои случаи, в това число когато " договорът за концесията на Autostrade е преустановен в сходство с неговите условия или по аргументи, свързани с публичния интерес ". Според изискванията на концесията страната може да я отнеме, в случай че има съществено нарушаване от страна на оператора.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР