Още по темата Историите на успeха не са точно приказки

...
Още по темата Историите на успeха не са точно приказки
Коментари Харесай

Историите на успeха не са точно приказки - Бранимир Братанов, носител на Effie

Още по тематиката
Историите на успeха не са тъкмо приказки - Лидл България и Saatchi & Saatchi Sofia

Вкусният самун не стига цялостен до у дома, Кристина Петрова, Saatchi & Saatchi Sofia и Борислав Хлебников, Лидл България
30 окт 2018
Историите на успeха не са тъкмо приказки - " Загорка " АД & All Channels Communication

" Крадецът на ябълки " краде най-хубавото от момента
17 окт 2018
Историите на успeха не са тъкмо приказки - TELUS International Europe & Proximity Sofia / BBDO Group

Мога там, желая тук
1 окт 2018
Историите на успeха не са тъкмо приказки - Coca Cola & Noble Graphics

Кампания " Бутилка заВръщане "
21 сеп 2018
Effie – легенди и легенда

Наградите Effie® са като оскарите в маркетинговите връзки. Само че са още по-престижни. Защото награждават концепциите. Идеите, които работят
4 сеп 2018 За много хора е ясно, че премиите Effie® са като Оскарите в маркетинговите връзки. Само че са още по-престижни. Защото награждават концепциите. И то концепциите, които работят. Неслучайно в него най-важният аршин е тяхната успеваемост. Ако финалният резултат от една акция постоянно наподобява като приказка, то действителността е напълно друга. Зад красивите изображения и сладки думи стои цялостен един екип от експерти, безупречно обмисляне и доста часове работа, прекарани в търсене на най-правилния метод едно обръщение да доближи до хората, за които е предопределено.

За да поговорим по тематиката се срещнахме с Бранимир Братанов, който освен е Global Brand Director Tuborg в Carlsberg Breweries, само че и един от малцината горди носители на Effie. Ето какво ни описа той за Effie Awards.

Всички знаем какво символизират премиите Effie. Но какво е Effie за теб?

За мен Effie са едни от най-смислените награди в промишлеността сега. Те са доста добър " reality check " както за фирмите, по този начин и за организациите и ги подтикват да мислят непрекъснато за салдото сред творчество и успеваемост.

Каква е твоята Effie история?

За първи път бях замесен през 2011, когато акция за Jacobs 3in1, по която работих, стана финалист в категория Стоки. Няколко години по-късно, след присъединението ми към Карлсберг България, екипът, от който бях част, имаше поредност от брилянтни триумфи на пазара, доста от които бяха отразени и наградени с Effie. В резултат на страхотната работа и партньорство сред компанията и Noble Graphics, екипът завоюва общо 6 награди в интервала 2013-2017.

Кои са провокациите и компликациите, пред които се изправи по пътя към премията Effie?

Рядко работата по някой план или артикул стартира с мисълта за продобиване на премия – фокусът е да се реализира плана и това е задоволително огромно предизвикателство. Успехът, премиите и признанието нормално идват много по-късно. Според мен това е най-трудното – да влагаш оптималното в продължение на години в един план преди да можеш да видиш " плодовете " от него. Това изисква фокус и визия, която може да се получи единствено в един добре работещ екип.

Как би описал възприятието работата ти да бъде оценена от най-значимия конкурс в областта на маркетинга и рекламата?

Никога не съм приемал премиите като персонален триумф. Горд съм от работата на екипа, който е осъществил наградените планове. Обикновено премиите се получават от маркетинг екипа и креативната организация, само че в плановете нормално са въвлечени надалеч по-голям брой хора от разнообразни страни и организации.

Какво се промени за теб след Effie?

Основно две неща – преди всичко правя оценка доста по-добре напъните, които са вложили стотици хора, с цел да се осъществят плановете, по които работим. Второ, високата оценка на сътрудниците в действителност значи доста и дава сили да се бориш с компликациите по пътя.

Понякога поглеждаш ли обратно, мислейки че нещо в дадена акция можеше да бъде направено друго?

Най-често се гледа обратно, когато даден план или акция не са постигнали резултата, на който сме се надявали. И това е добре – не желаеме да повтаряме грешките си още веднъж и още веднъж. Според мен това не се прави задоволително постоянно за плановете, който са сполучливи – постоянно от там можем да научим доста повече.

Какъв е твоят съвет към сътрудниците, на които следва да премерят сили в състезанието Effie Awards 2018?

Уважавайте триумфите на вашите сътрудници и съперници и се забавлявайте.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР