Още по темата Историите на успeха не са точно приказки

...
Още по темата Историите на успeха не са точно приказки
Коментари Харесай

Историите на успeха не са точно приказки - Загорка АД & All Channels Communication

Още по тематиката
Историите на успeха не са тъкмо приказки - TELUS International Europe & Proximity Sofia / BBDO Group

Мога там, желая тук
1 окт 2018
Историите на успeха не са тъкмо приказки - Coca Cola & Noble Graphics

Кампания " Бутилка заВръщане "
21 сеп 2018
Effie – легенди и легенда

Наградите Effie® са като оскарите в маркетинговите връзки. Само че са още по-престижни. Защото награждават концепциите. Идеите, които работят
4 сеп 2018 Най-важното нещо, което се прави оценка на Effie® Awards, е успеваемостта на една информационна акция. И въпреки за журито от първостепенно значение да бъдат цифрите, значима добавена стойност има усещането, което прави акцията на аудиторията. Има реклами, които оставят своята диря, и сякаш трансформират визиите по остроумен и ексцентричен метод. Още от появяването си Крадецът на ябълки сграбчва вниманието на потребителите от всички възрасти, а по време на Effie Awards 2017 справедливо "открадна " и бронза в мощно конкурентната категория "Стоки ". След сполучливото си лансиране Лисицата се трансформира в същинска звезда в обществените мрежи със забележителен брой почитатели и впечатляваща ангажираност на всеки собствен проницателен пост. С всяка последваща изява на Крадецът екипът на Загорка АД и All Channels | Advertising съумява да изненада публиката и да показа нещата от една по-различна позиция. И в случай че в профил всичко това наподобява като занимателна игра, то зад Крадецът на ябълки стои неотклонен екип от експерти и дълги брейнсторминги сред клиент и организация. Ето какво ни описаха Марин Костов, Executive Creative Director, All Channels Communication и Елица Иванова - Marketing Manager в Загорка АД за облика на Крадецът.

Всички знаем какво символизират премиите Effie. Но какво е Effie за теб?

Effie е една от най-стойностите награди, които една организация може да завоюва. От гледната точка на представител на креативния отдел, мога да кажа, че Effie са премиите, които ни разрешават да представяме и продаваме все по-оригинални и смели хрумвания на клиентите си. Защото Effie е доказателство, че това, което вършим, извършва главната си задача – клиентът да продава повече.

Крадецът на ябълки бързо се трансформира в една от най-популярните и обичани рекламни акции в България. Изненада ли ви този резултат?

Зад облика на лисицата стои значителен екип както от страната на клиента, по този начин и от страната на организацията, и в изискванията на взаимно доверие и провокация, в които работим, мисля, че по-изненадани бихме били, в случай че този резултат не бе реализиран. Разбира се, пред нас стои и предизвикването да изненадваме и да поддържаме интереса към Крадецът жив даже тогава, когато човек мисли, че към този момент не е останало какво да създадем, и това ни държи във форма целогодишно.

Крадецът има непрестанни изяви, с помощта на Фейсбук страницата "Крадецът на ябълки ", която е доста известна. Как успявате постоянно да уловите новините, които ще се трансфорат в същински възторг?

Отново, екипът е значим – както хората, които наблюдават новините и плануват реакцията на Крадецът по отношение на горещите тематики, по този начин и сътрудниците, които съгласуват решението с клиента, с цел да реализираме бързо утвърждение в границите на по-малко от час. Силата на "социалния Крадец " идва от ефикасните взаимоотношения клиент-агенция.

Какво беше чувството, когато разбра, че Крадецът е "откраднал " бронза в една от най-оспорваните категории на Effie Awards 2017?

Както споделят печелившите в рекламите на лотарията, чувството беше прелестно и пожелаваме на всеки да го изпита. За нас беше прелестно, тъй като тази премия е публично доказателство, че истинските и изобретателни хрумвания са и най-ефективните и Крадецът справедливо къта в портфолиото си награди и от изобретателни, и от ефикасни фестивали.

Какъв е твоят съвет към сътрудниците, на които следва да премерят сили в състезанието Effie Awards 2018?

Да отделят нужното време и екип за подготовка на поръчката си. На уъркшопа за писане на поръчки Effie някой от лекторите сподели, че писането на едно ентри лишава месец, или даже два, само че съгласно мен писането на сполучлива поръчка за Effie стартира от момента, в който стартира писането на брифа, дефинирането на казуса и
залагането на ясни и измерими цели, които да бъдат измерител за триумфа на идната акция.

Загорка е компания с огромно портфолио и доста акции зад тила си. Какво е възприятието да си част от този екип?

Загорка има в портфолиото си едни от най-емблематичните марки на българския пазар на сайдер и бира. Да си част от екипа, който създава това портфолио, е предизвикателство, самопризнание и наслаждение.

" Бирената промишленост " е много оспорвана категория от пазара. Какво е нужно на един артикул, с цел да изпъкне и да бъде видян?

Да изпъкнеш в бирената категория, в която продуктите са с близки вкусови характерности и в непрекъснати ценови промоции, става все по-трудно. Все по-важни за марките стават ясната позиция, разпознаваемата еднаквост и смелите информационни решения.

Крадецът на ябълки доста бързо се трансформира в желан сайдер. Според теб какво най-силно притегля хората към него?

Крадецът на ябълки е извънредно апетитен автентичен сайдер. Вкусът е главната причина консуматорите да се връщат към продукта. Като първо усещане, сигурно най-вече въздейства настоящата връзка, поднесена с нехаен звук, и самоиронията в хумора на Крадеца.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР