Още по темата Историите на успeха не са точно приказки

...
Още по темата Историите на успeха не са точно приказки
Коментари Харесай

Историите на успeха не са точно приказки - Telus International & BBDO Sofia

Още по тематиката
Историите на успeха не са тъкмо приказки

Coca Cola&Noble Graphics, акция " Бутилка заВръщане "
21 сеп 2018
Effie – легенди и легенда

Наградите Effie® са като оскарите в маркетинговите връзки. Само че са още по-престижни. Защото награждават концепциите. Идеите, които работят
4 сеп 2018 Макар в Effie® Awards главен аршин за сполучлива връзка да бъде нейната успеваемост, несъмнено усещане на журито и представителите на маркетинг средите прави и смисъла на една рекламна акция "Мога там, желая тук " на Telus International Europe е точно такава. През 2017 година завоюва бронза по време на Effie Awards и донесе самопризнание освен за Telus, само че и за BBDO Group. Кампанията провокира необятен публичен спор, накара стотици българи от чужбина да пожелаят да се върнат още веднъж в България и ангажира хиляди хора да станат нейни посланици. И в случай че през днешния ден всичко това наподобява като една приказка с хубав край, то зад нея стои неуморната работа на един цялостен екип експерти. Ето какво ни описаха Емилия Шикова, Senior Communications Manager в BBDO Group и Захарина Вецева – Senior Corporate Communications и CSR Manager в Telus International Europe.

Всички знаем какво символизират премиите Effie. Но какво е Effie за теб?

Е.Ш. От първото издание на Effie България до момента BBDO Group е притежател на 23 награди Effie. За екипа ни Effie е метод на мислене и просвета на работа, насочена към резултатите. За мен Effie е самопризнание, че положителната работа постоянно има значение.

Кампанията "Мога там, желая тук ", която завоюва бронз на Effie Awards през 2017 година, има извънредно мощен публичен отзив. Такава ли беше задачата в самото начало?

Е.Ш. Добрият бриф с ясно сложени цели са в основата на всеки сполучлив план. Също по този начин, с цел да има резултат една акция, тя би трябвало да бъде разпознаваема за хората, тъй че умишлено търсехме мощен отзив. Много постоянно в обществото се зараждат настройки, водят се диспути и нашата задача като екип е да ги чуем. Така беше и с "Мога там, желая тук " – всички имаме близки, които са получили обучение в чужбина и са изправени пред решението дали да търсят реализация там или в България, което в подтекста на компликациите, които бизнесът изпитва при намиране на квалифицирани фрагменти, докара до информационната тактика, която избрахме. И бяхме прави – единствено за 2 месеца получихме над 500 CV-та на българи, искащи да се върнат в България. До края на 2017 постигнахме 29% нарастване на кандидатурите в компанията и ROI от 400%.

Кои са компликациите, пред които се изправи по пътя към премията Effie в тази акция?

Е.Ш. Имахме сложени не една, а две равностойни цели. Едната беше напълно бизнес –150 работни позиции, за които трябваше да бъдат назначени чиновници с друг профил. Втората – увеличение на познаваемостта на компанията като добър шеф. За постигането им трябваше да се съобразим със относително стеснен бюджет и къс период за подготовка и осъществяване. Но това не са компликации, а единствено решения, които би трябвало да бъдат взети.

Какъв е твоят съвет към сътрудниците, на които следва да премерят сили в състезанието Effie Awards 2018?

Е.Ш. Да търсят смисъл, а освен форма/формат, тъй като положителните хрумвания могат да водят до смяна.

TELUS е компания с извънредно положителен имидж. Какво е да си част от подобен огромен и упорит екип?

Закон за водите: TELUS International е водач в BPO бранша и това не е инцидентно, а плод на доста поредност и усилена работа. Доброто усещане за компанията се дължи и поддържа от редица планове, ориентирани от една страна към чиновниците, които са нашият главен капитал, въпреки това към обществото – инвестицията в едно по-добро бъдеще за всички е част от нашата просвета и полезности. Нищо от това не би било допустимо без екипа, от който и аз съм част. Благодарение на положително обмисляне, разговор и мотивация съумяваме да се оправим с всички провокации.

А коя беше главната компликация в работата по акцията "Мога там, желая тук "?

Закон за водите: За нас акцията "Мога там, желая тук " е идея, която ни зареди с доста хъс и предпочитание – персонално и професионално. Освен късите периоди, които имахме, главното ни предизвикателство беше по какъв начин да съобразим акцията по този начин, че да доближи по едно и също време до хората в чужбина, както и до приятелите и фамилиите им тук. Темата е доста известна за обществото ни и беше значимо да отправим вярното обръщение.

Смяташ ли, че работата ви даде своя принос в тенденция позитивна смяна на работната среда в България?

Закон за водите: Определено отзвукът, който получи акцията, оказа помощ да се ускори разговорът за работната среда в България. Инициативата "Мога Там. Искам Тук " оказа помощ да покажем, че в България има доста благоприятни условия за развиване. Вярваме, че бизнесът би трябвало да трансформира и задава стандарти. Целта на TELUS International е да влагаме в нашите чиновници като им предлагаме опция за възстановяване на квалификацията и кариерно израстване в една мотивираща интернационална среда.

Какво се промени за теб след Effie?

Закон за водите: Наградата Effie носи огромно самопризнание, само че и задължението да слагаме още по-високи цели и стандарти на работа.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР