Още по темата: Инфарктен ден за Ральо Ралев След минути

...
Още по темата: Инфарктен ден за Ральо Ралев След минути
Коментари Харесай

Съдът решава да пусне ли под гаранция Ральо Ралев

Още по тематиката: Инфарктен ден за Ральо Ралев

След минути в Специализирания апелативен углавен съд стартира съвещание, на коеттосе взема решение да бъде ли пуснат под гаранция арестуваният кмет на регион „ Северен “ Ральо Ралев.

Както „ Марица “ писа, Ралев е изискал изменение на постановената му мярката за неотклонение „ задържане под стража “ с мотив утежняване на здравословното му положение. Миналата седмица съдът я е изменил в парична гаранция в размер на 3000 лв.. Тъй като обаче прокуратурата е протестирала решението, Ралев към момента не е освободен.

Днес в 10 ч. Специализираният апелативен съд ще прегледа митинга на прокуратурата за стартирането под гаранция на районния кмет.

В взаимозависимост от решението на Апелативния съд - дали ще удостовери стартирането на Ралев под гаранция или ще го остави в ареста, ще бъдат и последващите дейности на Специализираната прокуратура, сподели пред „ Марица “ представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.

Тя изясни, че в случай че Ральо Ралев излезе на независимост против гаранцията от 3000 лв., незабавно прокурорите ще изискат от съда отстраняването му от длъжността областен кмет, която заема.

В случай че митингът на обвиняването бъде признат от съда и Ралев остане зад решетките, настояването за отстраняването му от служба става безпредметно, защото, до момента в който е в ареста, няма заплаха той да извърши някакво закононарушение по работа.

Кметът на регион " Северен " в Пловдив Ральо Ралев беше задържан на 30 май следобяд, до момента в който тренираше във фитнесзала. Арестът беше осъществен при акция на Комисията за противопоставяне на корупцията и Криминална полиция. Заедно с него беше арестуван и предприемачът Иван Делевски. От спецпрокуратурата тогава обясниха, че двамата са изнудвали за сумата от 60 000 лв. пловдивския строителен бизнесмен Здравко Ангелов. Той обаче подал сигнал персонално до премиера Бойко Борисов и арестите не закъснели.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР