Още по темата: Холандец на Царско село торпилира Ботев в

...
Още по темата: Холандец на Царско село торпилира Ботев в
Коментари Харесай

След краха вчера: Жега? Жалко, Желко, не се приема

Още по тематиката: Холандец на Царско село торпилира Ботев в Коматево Желко: Пак да ни сложат от 18, може да е 60 градуса тогава

Този сезон за Ботев е неповторим, без подозрение. Докато се чака рестартът на Колежа, до момента в който почитателите се надяват да видят играта от предишните сезон, Ботев към този момент даде поръчка за Книгата на върховете. Ако не Гинес, то най-малко Астика (б. а. - не загатвам изникващото на прима виста име на пенлива течност, защото заводът беше повече от половин век до Колежа, само че това не бе задоволително за най-малко един рекламен лев в касата на Ботев с получател комшиите от северозапад)..

И по този начин - Ботев е първият български тим, който има за треньор човек, играл в един тим с великия Диего Армандо Марадона. Това е Желко Петрович от интервала си на футболист в Севиля.

Ботев Пловдив е първият противник на Арда Кърджали в най-висшето равнище на българския футбол. Даже и първата точка на кърджалийци бе против жълто-черните.

И в този момент третата, най-новата и най-болезнена номинация на Ботев за Книгата на върховете. Канарчетата са първият тим, който губи от Царско село на равнище Първа лига, освен това вкъщи.

Какво в действителност се случи в Коматево в събота?

Жега? Жалко, Желко, само че тя беше и за двата тима. Тук опрощение не може да има. Този минус си остава за сметка на празните глави в БФС. Не може да се подлага на риск здравето на футболистите, с цел да се дава мач по малкия екран от 18 часа при 35-градусова горещина. При това в почивен ден и умерено мачът на Ботев можеше да е от 20 часа, а този на Левски от 22,00.

Случи се това, което се вижда от началото на сезона. Ботев не може да заиграе по този начин, както мината година по това време. Причината? С ръка на сърцето си признавам, че Желко Петрович прави същото, което и предшественикът му. Не му се получава към този момент, но въобще. Ботев не демонстрира прекрасен футбол.

Няма въодушевление в този тим, който по изявления на футболисти неотдавна, към този момент тренира по друг метод и има въодушевление в съблекалнята. Сигурно е по този начин, защото Желко откри сили да се усмихне и след тази загуба от Царско село. Позитивен човек.

Лошото е, че почитателите няма на какво да се ухилен. Отборът е като водача си Тодор Неделев. Талантът е като че ли в някаква дупка и не демонстрира класата си. Навярно го разсейват и офанзивите за трансфер. Но това е футболът - постоянно си на хората в устата.

Лошото при Тодор е, че вместо да се концентрира върху играта си, той губи сили в пререкания с почитателите на стадиона. „ Какво желаете, слезте вие да играете “, сподели Неделев на почитатели на централната естрада през вчерашния ден.

Тодоре, тази Efbet лига е за професионални футболисти. И в този аспект - футболистът не би трябвало да влиза в пререкания с почитателите, защото (дори и да не ти се вярва) те заплащат част от голямата ти заплата, отделяйки от скромния си фамилен бюджет.

Защо Ботев наподобява толкоз неугледно? Кой трябваше да покрие в отбрана Родни при първия му гол? Топката прелетя над 20 метра след паса на Минев, а отбраната на канарчетата го остави необезпокоявано да се нагоди и да вкара с феноменална странична ножица.

Защо Ботев не вкарва? Само Тейлон ли е отговорен? И ясно ли е, че не става единствено след 2 мача? Спортният шеф ли селектира новите, които не са холандци? Защо Ботев бе толкоз неподвижен против Левски и съвсем без смяна против Царско село?

Желко, брато. Въпреки неналичието на отговори на тези всички въпроси, аз ти имам вяра. Знам, че Ботев може да играе красиво, нападателно. Знам и че това с Мариани и изявлението ти след Левски бе обстановка, с жегата през вчерашния ден - също.

Продължавам да имам вяра в Неделев. Тоше, благодаря, че оставаш в Ботев. Време е отново да се забавляваш на терена.

Вярвам, че Ботев ще победи Берое другия кръг. Как? Ще видите!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР