Още по темата ХДС може да копират исканията ни, но

...
Още по темата ХДС може да копират исканията ни, но
Коментари Харесай

Традиционни партии в Германия заглушиха популистите

Още по тематиката " ХДС може да копират настояванията ни, само че няма да ги осъществят ".
Бетрас декор Щорк, член на управлението на AfD
Популистката антиевропейска партия " Алтернатива за Германия " (AfD) се афишира срещу огромна имиграция, скъпите ограничения за прекъсване на световното стопляне и спомагателни заеми за Гърция. Но това не ѝ носи изключително доста известност, най-много тъй като и други партии употребяват същите предизборни лозунги, разяснява Ан-Бетраис Класман от организация DPA.
В началото на годината AfD имаше 15% поддръжка, а през днешния ден към този момент известността ѝ е намаляла на половина. При основането на партията през април 2013г. от AfD оповестиха еврозоната за нестабилна и я упрекнаха за вкарването на южноевропейските членове в дългов капан, от който би трябвало да ги измъква Германия. После фокусът им се реалокира върху мигрантската вълна и това ѝ донесе известност поради опасенията на гласоподаватели, че се трансформират лицето и етническия състав на Германия. Но другите партии реагираха, а ръководещите улесниха депортирането на мигрантите с отвод за протекция, орязаха помощите на новодошлите и ясно заявиха,че няма да търпят екстремизъм от идващите. ХДС даже съживи концепцията за Leitkultur (водеща култура) - идея, провокирала много разногласия през последните години.

" Традиционните партии завладяват тематиките на AfD една по една ", оплаква се Алис Вайдел, една от водачите на предизборния щаб на партията. Андре Погенбург, водач на AfD в Магдебург предвижда, че " ГСДП, партията на плагиатите, ще си получи заслуженото през септември ". Партийният ръководител Йорг Мютен приканва гласоподавателите да не гласоподават " за евтиното копие, а за оригинала "... само че това не оказва помощ.

Бетракс декор Щорк, която е в управлението на AfD и съставлява партията пред Европарламента, добавя, че " ХДС може да копират настояванията ни, само че няма да ги осъществят ". Според нея някои ограничения за надзор над миграцията, да вземем за пример, са замразени в страната до отминаването на изборите, след което още веднъж държавното управление ще ги възобнови. Вайдел счита същото по повод подпомагането на Гърция.

" Бъди уверена, Германия " е главният им девиз, а предизборният щаб опита да вкара послания, по-оптимистични от плашещите предизвестия от предходни избори. Но управлението на партията държи на се подчертава на казуса за вътрешната сигурност във всичките ѝ аспекти. Отново водещи ще са политиката към мюсюлманите и еврозоната, а в опит да се добави нещо ново се възнамеряват рецензии против цъквата, че е направила завой в интерес на политическата десница.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР