Още по темата: Григор Димитров се върна в топ 25

...
Още по темата: Григор Димитров се върна в топ 25
Коментари Харесай

Достоен Гришо се размина с исторически финал, засега

Още по тематиката: Григор Димитров се върна в топ 25 ВИДЕО

Григор Димитров игра доста борбено в полуфинала на US Open против руснака Даниил Медведев, само че все пак загуби с 6:7 (5), 4:6, 3:6, прощавайки се с исторически първи край от конкуренцията. Самото присъединяване на хасковлията на този стадий от конкуренцията бе историческо, а с него той съумя да възвърне позициите си в международната класация, където още веднъж ще е в топ 25.

Днес Гришо бе изцяло равносилен през целия дуел, само че противникът съумя да накаже и дребното му неточности, с което стигна и до триумфа. На 1/4-финалите Димитров отстрани легендата Роджър Федерер, а Медведев се оправи със Стан Вавринка

Иначе това бе трети полуфинал от " Големия шлем " за Гришо след тези на " Уимбълдън " през 2014-а и Australian Open през 2017-а. Ако се бе класирал за последния дуел от конкуренцията, родният състезател щеше да се трансформира в първия българин, достигал край на сингъл в шампионат от " Шлема ".

Успехът за международния номер 5 значи първи край на шампионат от " Големия шлем ". В него той ще срещне спечелилия от дуела Рафаел Надал - Матео Беретини, които започват незабавно след този мач.

Днешният мач пък бе трети сред двамата тенисисти, а след нея Медведев към този момент води с 2:1 победи против хасковлията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР