Още по темата: Григор Димитров: Жаден съм за успехи Григор

...
Още по темата: Григор Димитров: Жаден съм за успехи Григор
Коментари Харесай

Григор обеща: Ще доведа Агаси в България

Още по тематиката: Григор Димитров: Жаден съм за триумфи Григор Димитров направи обезпокоително самопризнание
Григор Димитров стартира през днешния ден своя поход към купата на шампионата „ Куинс ". Той започва против надарения канадец Феликс Оже-Алиа-сим. В навечерието на дуела най-хубавият български тенисист показа особено за читателите на „ България през днешния ден " какво се случва към него и какви са връзките с именития Андре Агаси.

- Григор, кое е най-интересното или потребно нещо, което ви е споделял Андре Агаси?

- Всеки един негов съвет е доста скъп и значим за мен. Особено през последните месеци. Тогава за пръв път бях контузен. Трябваше да се сблъскам с неналичието на тренировки. Прекарах много време уединено със себе си. Вършех неща, които по принцип не върша. Той беше като мой другар. Това беше най-нужно в тези моменти.

- Какво ви сподели след мача с Вавринка в Париж?

- Каза - продължаваме напред. Понякога не би трябвало да се задържаш върху един мач. Последните три пъти изгубих от Вавринка, тъй че явно има нещо, което не върша както би трябвало. Същевременно би трябвало да се похваля, тъй като през последните няколко седмици играх много по-добър тенис и се усещах по-добре, физически. Започвам да намирам формата. Позитивно е. В момента това ми би трябвало най-вече.

- Ще поканите ли Андре в България?

- Да, несъмнено. Според програмата ни, защото и двамата имаме много неща пред себе си. Имаме цели, фокусираме се върху това, което е изключително значимо за нас сега.

- Ще бъде ли Агаси с вас на шампионата „ Уимбълдън "?

- Със сигурност, да.

- Наскоро в изявление признахте, че имате своите демони. Как се борите с тях?

- Боря се всеки ден. Всеки човек, без значение дали е състезател или не, има неща, с които се бори. Да си състезател е може би едно от най-трудните неща, тъй като всичко се разиграва пред аудитория, а не зад кулисите. Винаги би трябвало да намериш верния метод и верните хора към теб. За момента съм доста благополучен, тъй като намирам същинските хора към мен. Това ми дава още по-голяма сигурност, освен в мен, само че и в решенията, които вземам.

- Какво най-вече ви разтоварва и зарежда, когато се връщате в България?

- Просто да бъда със фамилията си. С всяка минала година си давам сметка какво жертвам поради непрекъснатите пътувания и дистанцията, която построяват те с околните. Наслаждавам се да извозвам време с тях.

- Какво най-вече ви липсва, когато пътувате?

- Вече толкоз съм привикнал с това да пътувам, че няма нищо съответно, което да ми липсва. От дребен съм привикнал да съм самичък, тъй че постоянно виждам напред.

- Ако можете да се върнете обратно във времето, къде бихте се върнали и какво бихте трансформирали?

- Наскоро мислих по този въпрос. Не бих трансформирал доста неща. Не скърбя за нищо, което ми се е случило, тъй като всичко ме е докарало до това, което съставлявам през днешния ден. Има много работи, които можеше да направя по-добре. Мачове, които можех да печеля, или решения, които можех да взема, само че въпреки всичко всичко това ме е построило.

- Какви са проектите ви за тенис школа в България?

- За момента нямам съответна информация, която да мога да споделя. Определено ми се желае един ден да стане действителност. Винаги и аз, и фамилията ми сме желали да покажем, че посредством спорт, освен тенис, можеш да се оправиш с всичко пред себе си. Знам, че не се прибирам задоволително постоянно в България. Наясно съм, че мога да наподобявам леко загадъчен, само че виждам да правя нещата по този начин, както считам за добре. Надявам се един ден хората да могат да видят другото лице на Григор.

- Как би трябвало да се предизвикват бъдещите гении?

- Много е релативно. Различно е за всеки. Това, което е било от изгода за мен, може и да не проработи за някой различен. Най-важното е да се стартира. Това и ролята на фамилията.

- Имате ли съвет към идващите генерации, да вземем за пример към бъдещите ни очаквания като Адриан Андреев?

- Да не престават напред. Щом са почнали и имат вяра в себе си, тогава нещата последователно стартират да се случват. С всеки минал ден разбираш повече неща за себе си и за живота. Спортът оказва помощ във всяко едно отношение, във всяка една сфера. Толкова съм признателен на самия тенис за нещата, които ми е дал, и за хората, които съм срещнал посредством него. С всяка една година го чувствам от ден на ден и повече.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР