Още по темата: Голяма трагедия! Мъж изгоря в апартамента си

...
Още по темата: Голяма трагедия! Мъж изгоря в апартамента си
Коментари Харесай

Бивш футболист е загиналият при пожара в Стара Загора

Още по тематиката: Голяма покруса! Мъж изгоря в жилището си

Загиналият при пожара в Стара Загора възрастен мъж е някогашен футболист на Берое. Георги Петров Матев, част от състава на " зелените " от 60-те години на предишния век, изгоря в дома си, осведоми " Moнитор ". Пожарът зародил в жилището му, до момента в който спял.

Сигналът за огнените пламъци от жилище на 10-я етаж в блок 18, намиращ се в старозагорския квартал „ Казански “ е бил подаден към 4:20 часа в неделя, на място са отпътували два профилирани автомобила, които са подхванали неотложно гасене. Унищожени са два жилището на 10 и 11 етаж, наводнен е още един на 9-я етаж. При почистване на задимените стаи е открит овъглен мъртвец на мъж, който е спял там и най-вероятно първо се е задушил от дима.

Обитатeли на 15-етажната кооперация описаха, че жилището е благосъстоятелност на възрастния Георги Петров Матев, някогашен състезател на зелено-белия отбор в Града на липите, написа " Монитор ". Мъжът бил отшелник, честичко надигал чашката, от доста време били изключени тока и водата му заради неплатени сметки. Малцина знаят семейството му, множеството го познавали по първо име и прякор Рошавия.

Хора от входа си напомнят, че в последно време при него честичко идвал различен, по-млад нещастник на име Деян, който му прибирал пенсията и дядо Георги оставал единствено на изсъхнал самун и вода.

Сигналът на телефон 112 е подала 18-годишната Антония Димитрова, която била на терасата на апартамент, намиращ се на последния етаж. Момичето незабавно позвънило и хукнало по етажите да разсънва спящите притежатели.

Унищоженият апартамент над жилището на несретника е на младо семейство, което в последно време живеело в Англия. За пожара Иванка Атанасова, майката на младежа научила от публикувани във Facebook фотоси и незабавно хукнала натам.

„ Беше някакъв пъкъл, пушек, пламъци, не можем да стигнем до етажа, тъй като нямаше ток. Вътре всичко е унищожено, а единствено преди година децата вършиха цялостен ремонт… ", вайкаше се дамата, изнасяйки обгорели боклуци. Тя се чудеше за какво изпаднали в несъстоятелност възрастни хора не са обгрижвани от обществените служби, най-вероятно огънят е тръгнал от тленен фас или свещ, употребена от ветерана за осветяване.

Легендата на ПФК Берое, почетният жител на Стара Загора Петко Петков научи от публицисти за нещастието, сполетяла тогавашния му съотборник. Според него Матев се развел преди години и рядко се срещал с другари. Иначе в миналото бил един от най-хубавите централни бранители на Берое.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР