Още по темата Франция иска да затегне правилата за чуждестранни

...
Още по темата Франция иска да затегне правилата за чуждестранни
Коментари Харесай

Правителството в Германия иска право да се намесва при придобиване на поне 15% от чужд инвеститор

Още по тематиката
Франция желае да затегне разпоредбите за задгранични придобивания
от Дневник,20 юли 2018
Китай ще се отвори за вложения и ще почита разпоредбите на Европейски Съюз, даде обещание министър председателят му в София
от Дневник,7 юли 2018 Берлин желае да може да се намесва в вложения и придобивания, в случай че вложител отвън Европейски Съюз придобие дял от минимум 15% в немска компания, оповестява през днешния ден вестник Die Welt, представен от Reuters.

Германия стегна контрола върху задграничните вложения предходната година след поредност придобивания от китайски компании. Правителството към този момент може да се намесва, в случай че купувачът придобива дял от 25%. Министерството на стопанската система би трябвало да може да се намеси, в случай че вложител отвън Евросъюза придобие директно или непряко дял от минимум 15 " от правата на глас в немска компания, написа Welt, като се базира на проектозакон.

В Германия и други страни, в това число Съединени американски щати, Франция, Австралия и Англия, има терзания, че Китай и други съперници получават достъп до основни технологии посредством придобивания на локални компании.

Предложението за смяна на немския закон за външна търговия се координира с други министерства, а законът, предоставящ по-голям надзор би могъл да влезе в действие тази година, написа Welt, представен от Българска телеграфна агенция.

Когато става дума за компании, свързани с защитата, основна инфраструктура и някои технологии, свързани с гражданската сигурност, като информационно-технологичната сигурност, желаеме в бъдеще да имаме опция за по-близък взор, показва немският министър на стопанската система Петер Алтмайер, представен от изданието.

Той отбелязва, че Берлин към момента желае компании да влагат в Германия, само че добавя, че проявяването на особено внимание в случаите, когато вложенията засягат националната сигурност, е част от социално-пазарната стопанска система.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР