Още по темата: Фирмата на хакера: Той обучаваше ГДБОП на

...
Още по темата: Фирмата на хакера: Той обучаваше ГДБОП на
Коментари Харесай

Адвокатът на хакера: Няма защо да доказва, че е невинен

Още по тематиката: Фирмата на хакера: Той обучаваше ГДБОП на киберсигурност Пуснаха хакера Кристиян от ареста Пловдивският хакер, блъснал Национална агенция за приходите: Полуграмотни сме тъй като...

„ Кристиян е почтен. Докато не влезе присъда в действие, той е почтен. Това е презумпцията за невиновност, която важи за всеки от нас. Той няма потребност да потвърждава, че е почтен ”. Това съобщи един от юристите на Кристиян Бойков - Любен Казанлиев.

Припомняме, че по-рано през днешния ден Кристиян, апетитен за създател на хакерската офанзива против системата на Национална агенция за приходите, беше освободен от ареста с мярка за неотклонение " подписка ". Тя бе избрана от Софийската градска прокуратура, два дни след задържането на 20-годишния юноша, предава Nova.

„ Към момента това, което знаем е, че Кристиян е освободен. Правната подготовка е изменена, само че той продължава да е упрекнат. Засега не можем да дадем повече информация. Надяваме се да му смъкват обвиняванията ”, сподели още юристът.

„ Кристиян е прекарал два дни в ареста без да е отговорен за нищо. Компетентните органи ще кажат дали е отговорен или не е. Ако кажат, че е, най-после съдът ще реши ”, уточни още Казанлиев и добави, че положението на Кристиян е повече от положително.

„ Ние ще се борим допоследно, тъй като считаме, че е почтен и тъй като даже и най-ниското наказване считаме, че не е относимо към него. То ще му нанесе прекомерно огромна щета в професионален проект, заради което той не може да си разреши да бъде упрекнат и да не се отбрани съответно ”, безапелационен е юристът.

Относно това, кой и по какъв начин е направил хакерската офанзива, Казанлиев разяснява: „ Не мога да кажа какво се е случило и кой го е направил, нямаме информация. Нашата тактика е Кристиян да не се явява пред медии и пред камери ”.

Георги Янков, управител на компанията за киберсигурност, където работи 20-годишният Кристиян съобщи, че Кристиян сигурно ще се върне на работа при тях. „ Не мога само да кажа по кое време. Засега сме щастливи, че сме дружно и че не е в ареста. Никой от нас не усеща заслужено това, той да бъде упрекнат ", сподели още той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР