Още по темата Финтех компаниите променят банковия сектор във Великобритания

...
Още по темата Финтех компаниите променят банковия сектор във Великобритания
Коментари Харесай

Разбирате ли се добре с парите

Още по тематиката
Финтех фирмите трансформират банковия бранш във Англия

Стартиращи фитнех компании влизат в директна конкуренция с обичайните банки на Острова
8 окт 2018
В България към този момент работи първият цифров портфейл за смарт телефон

Приложението Phyre е създадено в съдействие сред Mastercard и Paynetics
6 юни 2018 Разбирате ли се добре с парите?

Прост въпрос, чийто отговор обаче постоянно затруднява. Според 25-годишния опит на финансовия съветник Джайсън Бътлър за някои хора парите са просто знак за персонален или професионален триумф. Други ги възприемат като средство за по-висок обществен статус и неговата проява без значение дали са щастливи или не.

Получавате достъп до всички публикации и целия списък на вестника. Трети се усещат обезпокоени от това да работят неприятни, само че доходни неща единствено и единствено да поддържат своя стандарт на живот. В допълнение Бътлър цитира изследване на лондонския институт City&Guilds отпреди няколко години, съгласно което най-високо равнище на удовлетворение от работата съществува при цветари и градинари (87%), а най-ниско (изненада) – от банкери (44%).

Направени са десетки научни проучвания, които проучват нашия темперамент точно съгласно това по какъв начин харчим. Спестяваме, прахосваме, влагаме или се разполагаме единствено и само съгласно опциите – всеки е предразположен както на гениални финансови решения, по този начин и не недомислени такива. Затова по-добре да спрем да се заблуждаваме за метода, по който харчим, и да забележим по какъв начин да използваме своите мощни и слаби страни, с цел да тушираме най-честите терзания – имаме ли задоволително, с цел да се усещаме добре, и умеем ли да харчим рационално за нещата, които ни доставят наслаждение .

Направете този бърз и занимателен тест, с цел да разберете какъв воин сте (между Чичо Скрудж, Кари Брадшоу, Джей Гетсби или Алън от " Двама мъже и половина " ), по какъв начин харчите, какви са рисковете и по какъв начин да подобрите връзките с парите си.

Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР