Още по темата: Филолог взима най-голямата заплата в Пловдив Данъчен

...
Още по темата: Филолог взима най-голямата заплата в Пловдив Данъчен
Коментари Харесай

Държавата дава по-добри заплати от частния бизнес

Още по тематиката: Филолог взима най-голямата заплата в Пловдив Данъчен №1 влага в парцел в Гълъбово Доц. Шилев тъче на два стана за 46 бона Кметът се прехранва с 1388 лв. на месец

Средната работна заплата в Пловдивско е 1071 лв., сочат данните на териториалното статистическо бюро. Данните са за месец март, по-нови още не са обработени. От началото на годината тя е скочила с трийсетина лв.. По-интересна е обаче разбивката за частния и държавния бранш в региона.

Заетите в бизнеса взимат приблизително 1019 лв. /обобщено за първото тримесечие на годината/, до момента в който държавната администрация се подписва против 100 лв. повече - 1126 лв.. Това прави тези служби по-желани. Освен това страната като шеф не прави проблеми на чиновниците си при прилагане на болнични и прецизно съблюдава работното си време.

Очаквано най-добре платените експерти в Пловдив са тези от IT и аутсорсинг бранша, където междинното заплащане е 2514 лв.. Само за съпоставяне ще кажем, че Национална агенция за приходите, станала изключително известна в последните седмици с теча на персонални данни, търси сходни експерти за на половина по-малко пари.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР