Още по темата: Федерер с впечатляващо признание за Григор Димитров

...
Още по темата: Федерер с впечатляващо признание за Григор Димитров
Коментари Харесай

Федерер с много силни думи за Григор

Още по тематиката: Федерер с впечатляващо самопризнание за Григор Димитров Григор направи чудото, би Федерер на US Open ВИДЕО Григор след триумфа сподели... Григор Димитров се върна в топ 25 ВИДЕО

Считаният за най-хубав тенисист за всички времена Роджър Федерер показва изключителна класа като човек и състезател след загубата от Григор Димитров тази нощ. Маестрото не потърси опрощение за провалянето си в болкате в гърба, поради която той взе и медицински таймаут преди началото на петия сет.

И въпреки 38-годишният деец да призна, че тази болежка го е съпътствала през целия дуел, прикани никой да не лишава заслуженото на Григор Димитров за първия му триумф над 20-кратния победител в шампионати от Големия шлем.

" Да, усещах болката през целия мач, само че бях в кондиция да продължа. Просто не съумях да печеля. Това е моментът на Григор, не на моето тяло, тъй че всичко е окей. Такива неща се случват. Дадох най-хубавото от себе си. Болката не беше задоволително мощна, с цел да ме откаже, просто Григор съумя да довърши нещата, не му го отнемайте. Борих се с всичко, което имах в ресурс ", съобщи огромният спортсмен.

Той стартира мача в типичния си преобладаващ жанр и по началото на развиването на борбата на корта, мнозина към този момент бяха подготвени да му връчат и крайната победа след първия сет. Но тогава българинът прояви темперамент и в последна сметка се поздрави с триумфа.

" Имаше моменти, в които водех в резултата. Имах и късмет да се върна в четвъртия сет. Стартът на четвъртия не беше съвършен, както и на петия. Изоставах, а тогава постоянно е мъчно. Просто съм отчаян, че всичко свърши, тъй като имах възприятието, че играя сносно. "

" Пропуснах своите благоприятни условия, това е. Сега ще премислям няколко дни върху случилото се, само че би трябвало да приема загубата, тя е част от играта ", добави швейцарецът и разяснява широкодискутираната тематика за отхвърли на Новак Джокович поради травма и отворилия се късмет пред него да завоюва 21-та си купа от Шлема поради неналичието на сърбина, който той не употребява.

" Знам какво написа в медиите. Хората си мислят, че изгубих, тъй като не съм превъзмогнал загубата си от Новак във финала на Уимбълдън. Това несъмнено не е повода за провалянето ми. Бях подготвен за победа, само че просто не беше задоволително. "

" Нямам кристалната топка. Никой в никакъв случай няма да разбере. Мисля, че като цяло това беше положителен сезон. Сега съм отчаян, естествено, само че ще се завърна и ще бъда в кондиция ", отговори Федерер и разкри графика си до края на годината.

" Лейвър Къп, Шанхай, Базел, може би Париж, Лондон. Това е графикът за в този момент. Не знам дали щабът ми има други хрумвания. Ще бъда благополучен, в случай че си взема малко отмора, след това се върна към тренировките и да нападам оттова ", приключи Маестрото.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР