Още по темата Facebook ще показва повече новини от приятели,

...
Още по темата Facebook ще показва повече новини от приятели,
Коментари Харесай

Британският Guardian вече е във формат таблоид

Още по тематиката
Фейсбук ще демонстрира повече вести от другари, в сравнение с от медии и компании

Този преход най-вероятно ще понижи времето, което хората прекарват в обществената мрежа
13 яну 2018
Дигитализация на първо място

Общите доходи на най-големите BTL организации в страната са близо 20.8 млн. лева
12 яну 2018 Влиятелният английски вестник The Guardian, чиято нападателна интернационална агресия докара до тежки загуби, от през днешния ден мина в печатен формат вид " таблоид " като част от напъните за понижаване на разноските. Заедно с това уебсайтът и цифровите приложения на изданието са с нов дизайн.
Промяната е обвързвана с огромната наклонност на намаляващи рекламни доходи, които накараха доста печатни медии в световен мащаб да подхващат ограничения за стесняване на разноските, в това число и прекосяване към напълно цифрови формати.

За разлика от доста други водещи международни издания като The Times of London, The Wall Street Journal или The New York Times след настъпването на рецесията за медиите The Guardian отхвърли да вкара заплатен достъп до наличие, с цел да подкрепи финансирането на публицистиката си. Вместо това заложи на апел за дарения от читателите си и влага в огромен интернационален екип, наемайки десетки кореспонденти в Съединени американски щати, Австралия и други страни.
За известно време тази тактика даде резултат. The Guardian показа премията " Пулицър " с The Washington Post през 2014 година за отразяването на документите, разкрити от Едуард Сноудън.
Наградата, както и високото равнище на интернационалните следствия и изявления осигуриха на The Guardian мощно интернационално въздействие, което надалеч надвишава това на вестник със средноседмичен тираж към 146 000.

Въпреки всичко това изданието не съумява да се оправи с тежките загуби. Годината, приключваща през април 2017 година, приключи на минус 44.7 млн. паунда, а миналата - с към 68.7 млн. паунда загуба.
Преминаването към размер таблоид е част от тригодишен проект за стабилизиране на финансите на групата, който планува още стесняване на към 300 работни места и продажбата на дял от издателската група. Целта е загубата през актуалната финансова година да спадне до 25 млн. паунда, а идната да приключи на нула. Новият печатар на изданието е компанията Trinity Mirror, която издава The Daily Mirror. " Журналистиката на Guardian ще остане такава, каквато постоянно е била: деликатна, прогресивна, гневно самостоятелна и предизвикателна. И също по този начин остроумна, стилна и занимателна ", написа основният редактор на медиата Катарине Винър.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР