Още по темата Eвтините пари свършват, ами сега? Как краят

...
Още по темата Eвтините пари свършват, ами сега? Как краят
Коментари Харесай

Началото на годината донесе нови рекорди за фондовите борси

Още по тематиката
Eвтините пари свършват, ами в този момент?

Как краят на количествените облекчения ще се отрази на финансовите пазари, активите и тяхната рентабилност
1 яну 2018
Какво ни споделят пазарите в последните дни на годината

Медта и петролът продъжлават да нарастват, което е явен сигнал за предстоящ напредък на стопанската система следващата година, Bitcoin се възвръща, само че Apple натисна IT акциите
27 дек 2017 Първата седмица на новата година стартира с исторически и годишни върхове за множеството фондови тържища. От Уолстрийт през Европа, до Азия, показателите осъществиха нови и нови върхове през тази седмица.

Основните мотори за растежа са няколко – възходящ оптимизъм за световния стопански напредък, използването на данъчния проект в Съединени американски щати, както и положителни стопански данни от водещите стопански сили. Това докара и до ново повишаване при петрола вид брент, който е на най-високите си равнища от пролетта на 2015 година, преминавайки за първи път оттогава 68 $ за барел. Акцент на пазарите беше и цената на паладия, която докосна 1100 $ за унция.

Нови върхове в Европа

Стимул за тържищата в четвъртък дадоха няколко значими стопански знака за еврозоната – секторът на услугите се показва най-добре от 6 години, а общият показател PMI от 2011 година Той демонстрира, че производството във валутния съюз е на рекордни равнища. Частният бранш в двете водещи стопански системи – Германия и Франция, се показва доста добре. Услугите в Италия също са на по-добро от предстоящото равнище, демонстрират данните за предходната година. Данните за еврозоната помогнаха и на еврото да премине още веднъж равнището от 1.20 $ в четвъртък.

Водещите европейски показатели се покачиха с към 1%, а още със започването на сесията в четвъртък акциите в Швейцария доближиха 28-месечен връх, в Норвегия исторически връх, в Австрия 9-годишен. Водещите показатели на Германия, Франция и Италия се покачиха с сред 1 и 2%, като консолидират равнищата си от преди Коледа. Те към момента обаче са малко под историческите си върхове, които реализираха при започване на ноември.

Добрите упования за растежа и растежът в цената на петрола оказаха позитивно въздействие върху акциите на от автомобилните и енергийни компании. В Италия книжата на Fiat Chrysler нарастнаха с 4%, а в Германия Daimler, Volkswagen и BMW поведоха DAX.

Nikkei е на 2 6 -годишен връх

В първия работен ден за годината в Япония водещият локален показател се увеличи с 3.3%, воден от акциите на енергийните и добивните компании, както и на производителите на електроника. Силните данни за производството в Съединени американски щати и Китай наляха оптимизъм за световната стопанска система, което ще поддържа японските компании, които създават главно за експорт. В момента Nikkei e на 23 506 пункта, което е най-високото равнище от януари 1992 година Исторически най-високата му стойност е 38 916 пункта от декември 1989 година В Сингапур борсата е на 32-месечен връх.

Федералният запас даде тласък за нов напредък на Уолстрийт

Централната банка на Съединени американски щати чака данъчната промяна в страната да подтиква стопанската система. Това излиза наяве от ведомостите от последното съвещание на Джанет Йелън и екипа й. Освен това повече членове на Фед поддържат по-сериозно стягане на паричната политика. Това стана причина в сряда показателите на Уолстрийт да доближат нови исторически върхове – Dow Jones се увеличи с 0.4% до 24 924 пункта, S&P500 с 0.6% до 2713, a Nasdaq с 0.8% до 7066.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР