Още по темата: Ето как бранят децата ни, ако терористите

Още по темата: Ето как бранят децата ни, ако терористите ...

Мобилна група на МОН в школото на вербуваното момче.

Още по темата: Ето как бранят децата ни, ако терористите ударят

Мобилната група психолози на МОН, която се намесва при кризисни ситуации, е влязло в училището на ученика, който е бил вербуван от ИДИЛ. Това съобщи зам.-министър Таня Михайлова, която днес се среща с директори на пловдивски учебни заведения във връзка с избработване на нов механизъм за оценка на усилията им и резултатите от работата за обхващане и задържане в клас.

„Трябва да се даде шанс на това дете да намери своя път. Друго не бих искала да коментирам. Това, което мога да кажа, е, че не бива да лепим етикети върху децата”, лаконична бе Таня Михайлова.

„На родителите и учениците в конкретното училище е предоставена възможност при желание за индивидуални консултации да получат такава от специалисти от Детска педагогическа стая. Дори днес ще има подобна интервенция.

Дали ще е националната група за психологическа помощ или други специалисти - въпросът е да са точните хора на точното място и в точното време”, добави Иванка Киркова, началник на Регионалното управление по образование.

Тя припомни, че още преди 3 г. тук бе проведено обучение по антитероризъм на директорите от всички учебни заведения в областта. И в момента школските шефове по своя преценка могат да проведат такива тренинги. „Всеки от тях трябва да прецени ситуацията и да подбере подходящия формат. В неговите възможности и компетентности е да организира и проведе такова обучение. Друг въпрос е, че в конкретната ситуация има специфики”, каза още Киркова.

Източник: marica.bg