Още по темата: Ето как бранят децата ни, ако терористите

...
Още по темата: Ето как бранят децата ни, ако терористите
Коментари Харесай

Мобилна група на МОН в школото на вербуваното момче

Още по тематиката: Ето по какъв начин бранят децата ни, в случай че терористите ударят

Мобилната група психолози на МОН, която се намесва при спешни обстановки, е влезнало в учебното заведение на ученика, който е бил вербуван от ИДИЛ. Това заяви зам.-министър Таня Михайлова, която през днешния ден се среща с шефове на пловдивски образователни заведения по отношение на избработване на нов механизъм за оценка на напъните им и резултатите от работата за обгръщане и задържане в клас.

„ Трябва да се даде късмет на това дете да откри своя път. Друго не бих желала да разясня. Това, което мога да кажа, е, че не трябва да лепим етикети върху децата ”, сбита бе Таня Михайлова.

„ На родителите и учениците в съответното учебно заведение е предоставена опция при предпочитание за самостоятелни съвещания да получат такава от експерти от Детска педагогическа стая. Дори през днешния ден ще има сходна намеса.

Дали ще е националната група за психическа помощ или други експерти - въпросът е да са точните хора на точното място и в точното време ”, добави Иванка Киркова, шеф на Регионалното ръководство по обучение.

Тя напомни, че още преди 3 година тук бе извършено образование по антитероризъм на шефовете от всички образователни заведения в региона. И сега школските шефове по своя преценка могат да проведат такива тренинги. „ Всеки от тях би трябвало да реши обстановката и да подбере подобаващия формат. В неговите благоприятни условия и компетентности е да провежда и организира такова образование. Друг въпрос е, че в съответната обстановка има специфики ”, сподели още Киркова.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР