Още по темата ЕС ще налага икономически санкции на хакери

...
Още по темата ЕС ще налага икономически санкции на хакери
Коментари Харесай

ЕС уеднаквява процедурите са бързо конфискуване на активи от престъпна дейност

Още по тематиката
Европейски Съюз ще постанова стопански наказания на хакери
от Дневник,19 юни 2017
Еврокомисията приготвя нови закони против пътуващите терористи
от Дневник,18 ное 2015 Съветът на Европейския съюз контракти нови правила за взаимното признание на заповедите за заледяване и конфискуване на активи. Новото законодателство има за цел да подсигурява ефикасното заледяване и конфискуване на активи в Европейски Съюз, насъбрани от незаконна активност, се показва в известие на институцията.

Основните детайли на разпоредбите, контрактувани от Съвета и Европейския парламент, включват:

- единна регулация, обхващаща заповедите за заледяване и конфискуване, директно използвана в ЕС;

- общи правила на взаимно признание, т.е. всички правосъдни решения по наказателноправни въпроси, взети в една страна от Европейски Съюз, ще бъдат непосредствено признавани и привеждани в действие въпреки това членка (има стеснен брой учредения за непризнаване и несъблюдение при строго избрани условия);

- общоприети процедури, които да разрешат бързи и ефикасни дейности по заледяване и конфискуване;

- краен период от 45 дни за признание на заповедите за конфискуване и в незабавни случаи краен период от 48 часа за признание и 48 часа за осъществяване на заповедите за заледяване (тези предели може да бъдат отсрочени, само че при прецизни условия);

- разпореждания, които да подсигуряват, че правата на жертвите да бъдат обезщетени се съблюдават в трансгранични случаи.

След удостоверение на политическото съглашение от Европейския парламент текстът ще бъде публично признат от двете евроинституции.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР