Още по темата Ердоган поиска проверка какво прави опозицията в

...
Още по темата Ердоган поиска проверка какво прави опозицията в
Коментари Харесай

Турските компании могат да пренебрегват валутни загуби при обмисляне на несъстоятелност

Още по тематиката
Ердоган изиска инспекция какво прави опозицията в борда на най-голямата турска банка
от Дневник,17 сеп 2018
Турската страна замразява вложенията, разгласи Ердоган
от Дневник,14 сеп 2018 За идващите 4 години отпада условието турските компании да взимат поради загубите и експозициите си по заеми в непозната валута, когато обмислят да изискат от съда отбрана от кредиторите. Мярката влезе в действие в края на предходната седмица като следващ ход на управляващите да облекчат бизнеса, изпаднал в усложнения поради бързото обезценяване на националната валута.

В миг, когато лирата изгуби близо 40% от обменната си стойност по отношение на $ единствено от началото на годината, от JPMorgan пресмятат, че частният бранш в страната е натрупал външни отговорности за $146 милиарда, които би трябвало да се погасят до юли 2019 година

Публикуваното в събота в Държавен вестник решение на държавното управление разрешава до 1 януари 2023 година да се пренебрегват загубите от експозиции към заеми в задгранична валута при преценката дали да се изиска оповестяване в неплатежоспособност. Досега условието бе управлението да изиска отбрана от претенции на кредитори и снабдители, когато реши, че активите му не доближават и за застраховане на избран % от отговорностите, подлежащи на погасяване. В тази оценка бяха включени и отговорностите, поети в задгранична валута.

Сега в случай че има съмнения, че компанията е свръхзадлъжняла, управлението ѝ ще показва краткотраен баланс на положението. В случай на съществени финансови загуби или прекомерно огромни задължения, може да се премине към обединение с друга компания, която има задоволително активи за покриване на тези финансови загуби.

Според анализатори, представени от Reuters, новият режим може да провокира вълна от преструктуриране на отговорности. Но също по този начин е евентуално да повлияе негативно на продуктивността посредством подкрепи освен на добре ръководени компании със усложнения, само че и на " зомби компании " - такива, които другояче са " прекомерно слаби " и биха влезнали в разпродажба. Растат и паниките за последствията от сходна политика за положението на банковия бранш, където се чака пик на така наречен неприятни заеми.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР