Още по темата Eldorado Gold спира инвестициите и добива в

...
Още по темата Eldorado Gold спира инвестициите и добива в
Коментари Харесай

Анализатори очакват спад в цената на желязната руда

Още по тематиката
Eldorado Gold стопира вложенията и добива в златни мини в Гърция

Канадската компания се оплаква от администрация и блокиране на планове след идването на власт на СИРИЗА
13 сеп 2017
Цената на желязната руда обръща възходящия тренд

Китайската инфраструктурна политика подвигна цената със 150% за година и половина
28 апр 2017

Анализаторите чакат спад в цената на желязната руда в кратковременен проект, оповестява Financial Times, цитирайки Централната банка на Австралия. Според изследване на банката новите условия в преработващата индустрия, наложени от китайското държавно управление и ориентирани към опазването на околната среда, ще принудят доста предприятия краткотрайно да преустановят активността си или да я намалятq като по този метод понижат цялостното търсена на руда от китайската стопанска система.

" Резултатно по-ниското търсене на желязна руда в Китай и високите равнища на международния рандеман на желязна руда ще основат остатък от суровината, който естествено ще докара до спад в цената на рудата ", написа списание Metal Bulletin.

Данните

Цената на желязната руда с 65% железно наличие в понеделник е варирала към 73.50 $ за звук, което е растеж от 38% за последните три месеца. За същия интервал акциите на австралийската минна компания, занимаваща се с рандеман на железна руда, Fortescue Metals Group са поскъпнали с 14%, достигайки 5.44 $. Високата стойност на акциите на фирмите в бранша и самата руда обаче, изяснява Reserve bank of Australia в свое изследване, са били подкрепени от мощното търсене на суровината в Китай и ниските равнища на произвеждане. Ситуацията в бранша обаче чака сериозна смяна в този момент, откакто редица предприятия за рандеман на суровината направиха съществени инвестицииq ориентирани към разширението на производството, а пазарът за суровината, наподобява го чака стесняване, откакто една от най-големите стопански системи ще ограничи потреблението си на желязна руда.

Според някои от анализаторите в RBA Китай е достигнала пиков миг в производството си на стомана и повишаването му е едва евентуално. Въпреки това друга част от специалистите в региона са оптимистично настроени по повод цената на суровината с очакванията, че индийската стопанска система, която регистрира незабравим растеж през последните годиниq ще насочи от ден на ден средства към транспортна инфраструктура и жилищно строителство, създавайки нови пазари за производителите на стомана.

Причините

Изготвяният от списание Metal Bulletin показател на желязната руда с 66% наличие на метал е поевтинял до 92.54 $ за звук в края на предходната седмица от 94.13 $ за звук първоначално й.
Според източници на списанието усложненията за промишлеността в Китай са почнали още в самото начало на годината, когато производителите на употребяваните в обработването на рудата пелети бяха принудени да оформят производството си по отношение на новите екологични условия на китайското държавно управление.

Това обаче засегна най-вече предприятията в северната част на страната, където екоизискванията обичайно са по-високи заради по-силната замърсеност на въздуха. Южен Китай към момента не е обиден толкоз доста или най-малко за момента предвид на обстоятелството, че управляващите в страната вкарват от ден на ден регулации, някои от които, написа списанието, ще обиден директно и произвеждане на стомана и обработката на желязна руда.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР