Още по темата Effie – митове и легенда Наградите Effie®

...
Още по темата Effie – митове и легенда Наградите Effie®
Коментари Харесай

Историите на успeха не са точно приказки

Още по тематиката
Effie – легенди и легенда

Наградите Effie® са като оскарите в маркетинговите връзки. Само че са още по-престижни. Защото награждават концепциите. Идеите, които работят
4 сеп 2018
Търсят се най-ефективните рекламни акции през годината

Агенции и рекламодатели към този момент могат да подават поръчки за състезанието " Effie България "
25 юли 2018 Effie Awards не е просто конкурс, в който се правят оценка забавни реклами. В него най-важният аршин е тяхната успеваемост. Effie не е просто самопризнание, а метод да се отличат най-успешните практики в рекламната и маркетингова промишленост. През годините има доста кейсове, които са потвърдили себе си като еднообразно значими и ефикасни. Кампании, които са се трансформирали в образец за подражателство в промишлеността, а аудиторията са сграбчили със своето забавно и изобретателно поднесено обръщение. И в случай че финалният резултат от една акция постоянно ни наподобява като приказка, която одобряваме със същото въодушевление като приказките, които сме слушали като деца, то действителността е напълно друга. Зад красивите изображения и сладки думи стои цялостен един екип от експерти, безупречно обмисляне и доста часове работа, прекарани в търсене на най-правилния метод едно обръщение да доближи до хората, за които е предопределено. И не просто това. Но и да остане в съзнанието им, да ги допре прочувствено, да ги подтикне към деяние. Ако всичко това е на разположение, то можем да кажем, че задачата е била сполучлива!

Цветелина Любенова и Йоанна Любенова от Noble Graphics са екипът, който стои зад изобретателната акция на Coca-Cola Bulgaria " Бутилка заВръщане ". През 2016г. тя не просто завладя сърцата на аудиторията със своето прочувствено обръщение за заВръщане у дома, само че и посредством безспорния си маркетингов триумф сграбчи сребро по време на Effie Awards 2017 година – първата премия за екипа. Ето какво ни споделиха за Effie Awards Цветелина и Йоанна.

Всички знаем какво символизират премиите Effie. Но какво е Effie за вас?

Effie е методът да премерим сили освен с изобретателната ни конкуренция, само че и с цифрите, времето, бюджетите и най-много сериозния взор на потребителите. Хубаво и сладко е да успяваш точно в тези битки.

Каква е вашата Effie история?

Това е първата ни Effie премия като екип. За наше голямо благополучие я спечелихме с един от най-големите рекламодатели в България, а точно - Coca-Cola Bulgaria. Като български рекламисти рядко попадаме на късмет да вършим местен криейтив за тази марка-гигант, само че ние се възползвахме от този късмет по най-хубавия метод.

Кои са провокациите и компликациите, пред които се изправихте по пътя към премията Effie?

С акцията Coca-Cola Бутилка ЗаВръщане лансирахме на пазара напълно нов артикул на интернационален бранд със строги корпоративни правила. Трябваше да намерим тематика и инсайт, които да са по едно и също време световни и местни, и освен да допрян прочувствено всеки, а и да го накарат да си купи новата стъклена бутилка. Знаехме, че реализираме ли това, успеваемостта на акцията ще е неоспорим факт.

Какъв е вашият съвет към сътрудниците, на които следва да премерят сили в състезанието Effie Awards 2018?

Да се вълнуват от ползите на хората, да не подценяват силата на цифрите и да се учат от всичко и от всекиго по пътя към премията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР