Още по темата Джордж Клуни продаде за 1 млрд. долара

...
Още по темата Джордж Клуни продаде за 1 млрд. долара
Коментари Харесай

Акциите на Snap паднаха под цената на IPO-то

Още по тематиката
Джордж Клуни продаде за 1 милиарда $ компанията Casamigos, която основава с двама другари

БНР подписа контракт с " Музикаутор " ; Saatchi&Saatchi: Искаме да бъдем стратегически бизнес сътрудник на клиентите си; Рекламни болтове в действително време; Перата реши да съди няколко бургаски медии; Фейсбук към този момент ще прави и сериали; Агенциите, част от портфолиото на Publicis Groupe, няма да вземат участие в рекламни съревнования през 2018 година

Конференцията DigitalK показа завладяващите хрумвания за бъдещето на някои от световните водачи в нововъведенията

компанията разработчик на известното приложение Snapchat, се намалиха в понеделник под тази от 17 $ при първичното обществено предложение (IPO) през март.
Това се случва за пръв път и е резултат на опасенията на вложителите дали компанията е способна да пораства толкоз бързо, колкото очакваше, и след последните спадове в котировките на софтуерните акции в световен мащаб, оповестява Reuters.

За да си възвърне цената, компанията ще би трябвало да потвърди, че рекламите ѝ са наложителен атрибут, а не просто опит, само че и ще би трябвало да резервира нововъведенията си, защото Фейсбук копира най-популярните ѝ функционалности, настояват анализатори.

Борсовият дебют на Snap беше, откакто цената на акциите скочи до 29.44 $ - 42.4% повече от цената в понеделник. Постепенно шумът към компанията (виж инфографика) и това трансформира компанията в позицията, за която анализаторите най-вече препоръчваха продажба на акциите.

Анализатори настояват, че прекомерната неустановеност към бъдещето на Snap държи вложителите настрани от компанията. Фактът, че изпълнителният шеф Еван Спигъл и основният механически шеф Боби Мърфи ще могат да продадат личните си акции след 30 юни, също не дава непоклатимост в компанията. Тогава общо към 700 млн. акции ще бъдат свободни за търговия, което е прекомерно огромен риск за множеството вложители.

Битката с Фейсбук

След като през 2013 Фейсбук се опита и се провали да купи Snapchat за 3 милиарда $, компанията на Марк Зукърбъг ловко съумява да употребява нововъведенията на Snap гратис. Дейна Шулц, юрист, специализиращ в стартъпите, твърди, че защото функционалността " истории " съставлява сбирка от фотоси, Snapchat не може да сътвори патент заради самото естество на функционалността. " Хората са събирали сбирки от фотоси доста преди да има даже мобилни телефони ", твърди Шулц. Следователно Фейсбук е в правото си да присвоява и усъвършенства концепциите на Snap.

Snap се опита да преглътне това, като дружно с излизането си на борсата разгласи нов артикул – слънчеви очила, които могат да записват и качват фотоси и клипове непосредствено в приложението. Колебливи маркетинг тактики обаче попречиха на комерсиализацията на очилата, като продажбите доникъде на май бяха по-малко от 100 хиляди Приходите от този бизнес носят едвам 4 млн. $ за Snap, твърди Reuters. Което е следващият знак за Snap не може да се съревновава с Фейсбук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР