Още по темата: Ден на траур за жестоко убитата 7-годишна

...
Още по темата: Ден на траур за жестоко убитата 7-годишна
Коментари Харесай

Зловещо! Стана ясно как Мартин е убил 7-годишната Кристи

Още по тематиката: Ден на печал за грубо убитата 7-годишна Кристи Експерти: Убиецът на Кристи може да стане втори Северин Проговори другар на Mартин, изнасилил и умъртвил Кристи

Задържаният за убийството на детето в село Сотиря е направил цялостни признания при разпита му като обвинено лице. Това сподели в утринния блок на Нова телевизия представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова. " Това е друго от самопризнанието, което може един упрекнат да направи пред съда - когато бъде импортиран обвинителен акт и подсъдимият признае напълно обстоятелствата по обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства. При втората догадка в случай че Съдът одобри, че това признание се поддържа напълно от доказателствата по делото е задължен да организира кратко правосъдно разследване. При развиването на такова Съдът е задължен да дефинира наказването и по-късно да го понижи с една трета. Целта на санкции по Наказателен кодекс са да се превъзпита лицето и да се поправи. Надявам се да се реализира превантивния резултат ", уточни Арнаудова.

По думите ѝ арестуваният за убийството да детето Мартин Трифонов е осъждан за блудничество и за опит за обезчестяване. " Получил е 8 месеца отнемане от независимост с изпитателен период от 2 години. Този размер на наказването е влезнал в действие, само че персоналното ми мнение, че е извънредно ниско. Следващото му наказване е 8 месеца дейно отнемане от независимост, само че явно тези две санкции, въпреки и изтърпени през месец април 2018 година, не са довели до поправянето на обвинения ", сподели още тя.

Арнаудова добави, че Трифонов признава напълно всички условия по изнасилването, блудството и умишленото ликвидиране на детето, като е обяснил методът, по който е нанесъл ударите. " Използвал е камък за нанасяне на тежки пострадвания по детето. Твърди, че е използвал алкохол и под негово влияние е направил тези дейности. Това не оправдава лицето и не трансформира откритите обстоятелства.

Нямаме данни за ненавременна или несъответстваща интервенция на медицинския екип. Установено е в съдебно-медицинска експертиза каква е повода за гибелта на детето. Тя е тежка черепно-мозъчна контузия, несъвместима със живота ", добави тя.

Тя разяснява и случая с откритите тела край Негован.

„ След осъществяване на повторния оглед са открити голям брой човешки остатъци в 3 бидона и 5 чувала. Те сочат, че се касае за два натрупа. Единият сигурно на жена, за другия към момента не се знае какъв е полът на жертвата ”, съобщи Арнаудова. „ Напълно допустимо е убийството да е осъществено от роднина и лицата да не са оповестени за търсене ”, сподели още Арнаудова.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР