Още по темата Делът на незаконните цигари падна до 4.7%

...
Още по темата Делът на незаконните цигари падна до 4.7%
Коментари Харесай

British American Tobacco пусна на българския пазар бездимния си продукт glo

Още по тематиката
Делът на противозаконните цигари падна до 4.7%

Градовете с максимален дял артикули без бандерол са Хасково, Велико Търново и Плевен
19 сеп 2018
Двубой без пушек

British American Tobacco пуска на пазара бездимните си тютюневи артикули, които ще се сблъскат с IQOS на Philip Morris
14 сеп 2018 Една година откакто Philip Morris пусна в България първите бездимни тютюневи артикули и те завоюваха пазарен дял от към 2% от цигарения пазар, международният водач British American Tobacco (ВАТ) също ще се съревновава в категорията артикули с евентуално понижен риск. Компанията пуска на пазара своя бездимен артикул glo и стиковете за него под марката Dunhill.

" Нашата упоритост е да бъдем пазарен водач както в стандартните цигари, по този начин и в новата категория ", означи Мила Маречкова, шеф и шеф " Маркетинг и търговия " в British American Tobacco – България. След покупката на марките на " Булгартабак " ВАТ е неизменим водач на цигарения пазар с към 40%.

България е 15-тата страна, в която компанията пуска своите бездимни артикули. В момента те се продават и в Япония, Южна Корея, Швейцария, Русия, Канада, Румъния, Италия, Сърбия, Казахстан, Украйна, Гърция, Чехия и Полша.

Първо по моловете

Стратегията на ВАТ е сходна на тази на Philip Morris, които откриха първите си магазини в моловете. В момента glo се продават в два магазина в София – в The Mall и в обект в Бизнес парк – София. До 1 ноември магазините ще станат 11, а до Коледа – към 15, заяви Мила Маречкова, Първите магазини ще бъдат в останалите три огромни мола в София, в Бургас, Пловдив, Варна, Русе и Стара Загора.

Цената на едно устройство е 90 лева, като потребителите получават подарък един стек бездимни цигари. Цената на една кутия е 6 лева, като при покупка на един стек потребителят получава две кутии подарък.

Растяща категория

ВАТ възнамеряват в световен проект бездимните артикули да заемат огромна част от продажбите им., като до 2030 година те ще съставляват 30% от продажбите им, а до 2050 година - 50%. От компанията означават, че сега това е сегмент с извънредно сериозен растеж.

" Стремежът ни е да предложим на пълнолетните пушачи опция, която е съвременна, комфортна, практична, не отделя пепел, а миризмата е доста по-малка ", означи Джеймс Мърфи, началник направление " Намален риск " в ВАТ.

Той добави, че при димът от класическата цигара, която гори с температура от 900 градуса, съдържа 7000 съставния елемент, като 150 от тях са извънредно нездравословни и предизвикват тежки болести. Бездимните цигари не горят, а единствено нагряват тютюна до температура от 240 градуса. Клиничните изследвания сочат, че по този метод нездравословните субстанции понижават приблизително с 96-97%.

" Българският пазар е извънредно значим за ВАТ в световен аспект и имаме вяра, че glo ще донесе резултат в няколко направления – потребителите ще могат да избират сред разнообразни артикули с евентуално понижен риск, а обществото ще усети резултат от напредъка в намаляването на вредата от тютюнопушенето ", сподели Едуардо Кастанеда, изпълнителен шеф на ВАТ България.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР