Още по темата Да купуваме ли дизел Кои са аргументите

...
Още по темата Да купуваме ли дизел Кои са аргументите
Коментари Харесай

Дизеловите автомобили ще държат едва до 5% от пазара в ЕС до 2030 г.

Още по тематиката
Да купуваме ли дизел

Кои са причините за и срещу след началото на акциите за ограничаване на по-икономичните, само че по-замърсяващи мотори
22 юни 2018
Краят на дизела?

Продажбите на дизелови коли в Европа падат, а автомобилните гиганти упорстват, че технологията има бъдеще
22 юни 2018 Дизеловите моторни транспортни средства ще спаднат до 5% от автомобилния пазар в Европейски Съюз до 2030 година Това демонстрира изследване на консултантската компания AlixPartners, представено от английската Военновъздушни сили.

Докладът показва, че терзанията за качеството на въздуха и за стандартите за изпускането на нездравословни излъчвания са се отразили отрицателно върху продажбите на дизелови коли, само че спадът ще се форсира повече от предстоящото. Делът на дизелови коли на европейския пазар към този момент се е свил от 52% до 45% в интервала 2015 - 2017 година

Целите на Европейски Съюз

От AlixPartners настояват, че тази наклонност ще затрудни още повече Европейски Съюз да извърши задачите си за понижаване на излъчванията въглероден диоксид. По принцип дизелът е представян като по-екологичен вид спрямо бензина като част от напъните на Брюксел за ограничение на парниковите газове и изключително на въглеродния диоксид. Дизеловото гориво съдържа малко повече въглерод, само че като цяло излъчванията въглероден диоксид на средностатистическата дизелова кола са по-ниски. Дизеловите мотори обаче създават по-високи равнища на азотен оксид и на частици, които засягат белите дробове.

" Европейски Съюз би трябвало да понижава въглеродния диоксид с 4.6% на година до 2021 година А през 2017 година общите въглеродни излъчвания в блока са се нараснали ", показва проучването. И добавя, че автопроизводителите са изправени пред значим софтуерен избор, като електрическите и хибридните транспортни средства са единственият метод за ограничението на излъчванията.

Тежък удар

Дизелът понесе тежък удар поради абсурда с излъчванията във Volkswagen, когато стана ясно, че дизелови коли са били снабдявани с устройства, които са " лъжели " инспекциите за излъчванията. Това не остана без отблясъци. Във Англия да вземем за пример продажбите на дизелови коли са спаднали с 23.6% през май в съпоставяне със същия месец предходната година. Това е бил четиринадесетият пореден месец на стесняване на английския дизелов пазарен сегмент. През 2017 година търсенето на нови дизелови транспортни средства е намаляло със 17%.

По-високите такси върху дизеловите коли също са се отразили върху търсенето в Обединеното кралство. Правителството разгласи такса върху новите дизелови коли, които не могат да изпълнят последните стандарти за изпусканите излъчвания.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР