Още по темата Д-р Христо Илиев, AG Capital: Пълноценната реализация

...
Още по темата Д-р Христо Илиев, AG Capital: Пълноценната реализация
Коментари Харесай

Бойко Яръмов и Светозар Георгиев, "Телерик Академия": България има всичко, което може да направи един уверен млад човек успешен в родината си

Още по тематиката
Д-р Христо Илиев, AG Capital: Пълноценната реализация изисква да пътуваш, да събираш положителни усещания и образци и да се връщаш, с цел да ги приложиш в България

Компаниите, които застават зад самодейността на PwC " Твоите 25 аргументи да избереш България ", и тяхната мотивация да го създадат
13 фев 2018
Виолина Маринова, ДСК: Няма нещо, което човек да не може да осъществя тук, в случай че има вяра и работи задоволително интензивно за него

Компаниите, които застават зад самодейността на PwC " Твоите 25 аргументи да избереш България ", и тяхната мотивация да го създадат
2 фев 2018 Бойко Яръмов и Светозар Георгиев са съоснователи и изпълнителни шефове на " Телерик Академия " - водещата просветителна организация в България, която приготвя идващото потомство цифрови водачи. С фокус върху най-новите технологии и подготовката на топ гений, образованията в " Телерик академия " подкрепят растежа и развиването на ИТ фирмите у нас.

" Телерик Академия " е една от фирмите, заставащи зад самодейността на PwC " Твоите 25 аргументи да избереш България ".

Илюстрация
Бойко Яръмов

Увеличаване

Бойко Яръмов

Смаляване

Бойко Яръмов

Какво предизвика Вашата компания и Вас в частност да се включите в плана на PwC " Твоите 25 аргументи да избереш България "?
Подкрепяме плана на PwC, тъй като от персонален опит сме видели, че с доста труд, в перспективна промишленост България дава отлични благоприятни условия за реализация и стандарт на живот. За мен и останалите създатели на Телерик и Телерик Академия обезпечаването на нужните предпоставки и среда, с които геният да се развива сполучливо в България, постоянно е било персонална идея и водещ мотиватор да градим бизнеса си тук. Останах в България на първо място поради фамилията, приятелите и средата. Другата причина е обвързвана с това, че съм пътувал доста, опознавайки опциите и провокациите отвън родината. Въоръжен с тази информация, виждам че България има доста повече преимущества в сравнение с неведнъж осъзнаваме.

Защо смятате, че той е значим?
Важно е да покажем образно на младите действителните благоприятни условия и вероятности за кариера в България. Проектът " Твоите 25 аргументи да избереш България " им дава достъп до водещите компании от вътрешната страна и опцията сами да преценяват сферата и специалността, в която могат да се осъществят.

Какви са най-ценните качества, които би трябвало да имат чиновниците във вашата компания?
За нас е основно да са водени от задачата да оказват помощ на ИТ промишлеността да продължи да се развива и да стигне последващо равнище. Както и от задачата да трансформират професионалните животи на участниците в Академията. Това е предпоставката да продължим да осигуряваме образование на международно равнище за нашите курсисти, топ гений за сътрудниците ни и най-хубавата среда за работа и развиване на сътрудниците ни.

Други значими качества са мощната мотивация, умеенето за работа в динамична среда, както и желанието за непрекъснато развиване и рационализиране. Тях търсим във всеки нов чиновник без значение от ролята и функционалността.

Какъв смятате, че ще е най-ценният опит, който студентите, които аплайват за стаж, биха могли да натрупат в компанията ви?
Като част от екипа на Телерик Академия, стажантът ще работи дружно с топ експерти с дълготраен опит в региона на образованията, маркетинга и продажбите в среда близка до тази на стартъп. Ще се запознае с водещи практики в образованието и ще бъде насърчаван да поема самодейността. Докато усвоява най-хубави практики, стажантът ще развива уменията си за работа в екип, информационните си умения и ще се научи по какъв начин да ръководи дейно своето време. Заедно с това стажантът ще разбере по какъв начин с лекост да се приспособява в динамична работна среда и да носи няколко " професионални " шапки по едно и също време, като опознае и взе участие в другите елементи на организацията.

Бихте ли посъветвали децата си да останат и да се развиват тук?
Бих поощрил децата си да мечтаят самоуверено и без ограничавания. Заедно с това бих им дал нужната информация, с цел да създадат верния за себе си избор. България има всичко, което може да направи един убеден младеж сполучлив в родината си.

Кои са Вашите аргументи Вие да сте останали и да се развивате в България?
Преди всичко – фамилията, приятелите и средата. Другата причина е обвързвана с това, че съм пътувал доста, опознавайки опциите и провокациите отвън родината. Въоръжен с тази информация, виждам че България има доста повече преимущества в сравнение с неведнъж осъзнаваме.

Илюстрация
Светозар Георгиев

Увеличаване

Светозар Георгиев

Смаляване

Светозар Георгиев

Какви компликации срещате при набирането/задържането на личен състав във вашата промишленост?
Основен проблем в ИТ бранша продължава да бъде неналичието на задоволително и добре готови фрагменти. Адресираме го с Професионалните стратегии на Телерик Академия. В тях приготвяме експерти с търсените от бизнеса на практика познания, софтуерни и личностни умения, които могат бързо да навлязат в работния развой и да стартират да способстват за триумфа на компанията. Инвестицията на бизнеса в младши гений е основополагаща за дълготрайното разрешаване на казуса с дефицита на фрагменти и устойчивото развиване на промишлеността.

Приблизително какъв брой от чиновниците Ви са учили/ работили/ живели в чужбина и са избрали да се върнат и да се развиват в България?
Преди в Телерик, а в този момент и в Телерик Академия привличаме доста експерти, които са учили или работили в чужбина, след което са предпочели да се върнат в България. В Академията те са близо 20% от всички чиновници. Радваме се да забележим, че тази наклонност се ускорява и измежду курсистите ни. Все повече младежи избират да надградят уменията си или да се преквалифицират в Академията и да започват кариера в ИТ бранша у нас. Заедно с това изследване измежду сполучливо приключилите Професионалните ни начинания сочи, че 97% от тях остават да живеят и работят в България.
Технологичните компании в България дават перспективни благоприятни условия за професионален старт, опция чиновниците да имат световен принос без да напущат родината си, при условия и стандарт на живот, сравним с този в други европейски страни.
Какво липсва на младежите, с цел да остават в България?
Повече информация за опциите за кариерно развиване от ранна възраст и за положителните бизнес образци в България. ИТ секторът предлага многообразие от професионални посоки и технологии, за което подрастващите и студентите не знаят или не познават добре. Това важи и за редица други промишлености. По-ранната кариерна ориентировка и популяризирането на сполучливите истории на българските бизнесмени и компании, които да служат като образец и мотиватор за новите генерации съгласно мен са извънредно значими.

Как смятате, че те могат да бъдат подтиквани да се развиват тук? Как вашата компания работи в тази посока?
Технологичните компании в България дават перспективни благоприятни условия за професионален старт, опция чиновниците да имат световен принос без да напущат родината си, при условия и стандарт на живот, сравним с този в други европейски страни. Но с цел да се подтиква младшия гений да се развива в България, би трябвало също инвестиция в развиването му. Това включва практическа подготовка, личностни умения, както и менторирането му в процеса на професионално развиване.

Бихте ли посъветвали децата си да останат и да се развиват тук?
Определено, в случай че обстановката не се утежни трагично.

Кои са Вашите аргументи Вие да сте останали и да се развивате в България?
От една страна, опцията да имам честен бизнес на международно равнище и да работя с умни и будни хора, без да би трябвало да емигрирам. За мен семейство, другари и обществени кръгове са доста по-ценни от евентуални материални облаги или благоприятни условия в чужбина.
От друга страна, опцията да допринеса за позитивна смяна за моята страна и за стимулираните младежи, които желаят да живеят тук и да оказват помощ България да стане почтена европейска страна.

За акцията

" PwC България ", водеща консултантска компания и шеф с над 168-годишна история, започва акцията " Твоите 25 аргументи да избереш България " в поддръжка на младите и амбициозни студенти. По мотив 25 години от основаването й " PwC България " дружно с водещи компании сътрудници ще поддържа 25 български студенти със стипендии по 6000 лева, стажове в влиятелни компании и менторство. В състезанието могат да вземат участие български студенти от 18 до 24 години, учащи се у нас или в чужбина. Победителите ще бъдат определени от без значение жури.

За да аплайват, студентите би трябвало да изпратят есе на тематика " Моите 25 аргументи да избера България " до 10 февруари 2018 година на www.pwc.bg/25reasons.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР