Още по темата Чуждестранните автокомпании са разтревожени от забавящия се

...
Още по темата Чуждестранните автокомпании са разтревожени от забавящия се
Коментари Харесай

Renault и Daimler разочароваха с резултатите си

Още по тематиката
Чуждестранните автокомпании са разтревожени от забавящия се китайски пазар

Намаляването на растежа на Брутният вътрешен продукт и пренасищане с коли в огромните градове водят до спад в продажбите
14 окт 2018
В България дизелът побеждава

За първи път за последните три години българският автопарк пораства, само че има мощно нарастване и при колите над 20 години
12 окт 2018
BMW чака по-ниска облага поради комерсиалната война

Новината засегна акциите на фирмите от автомобилния бранш
27 сеп 2018 Френският авто производител Renault не съумя да извърши задачите си за продажбите през третото тримесечие, като показва забавящата се стопанска система на Китай и комерсиалното напрежение със Съединени американски щати като основни аргументи. Акциите на немската Daimler доближиха най-ниските си равнища от 2013 година в петък, откакто компанията направи второ предизвестие за намаляване на облагата за последните четири месеца, написа Bloomberg. Daimler оправдава прогнозата си с по-големите разноски за осъществяване на новите европейски регулации за нездравословните излъчвания.

По-слаби доходи за Renault

Приходите на Renault за последното тримесечие са се намалили на фона на по-слабото показване в Африка и Индия. Френската компания също по този начин намали и пазарната си прогноза за Китай, където цялостното закъснение на стопанската система натежа върху продажбите. В страната продажбите на Renault нарастват с 2% за интервала от юли до септември. За съпоставяне - упованията бяха за растеж от най-малко 5%.

Тримесечните доходи са намалели с 6% до 11.5 милиарда евро по отношение на прогнозата за 12.2 милиарда евро на петима анализатори, до които се е допитала организацията. Компанията резервира годишната си прогноза за оперативния марж на облагата, който се чака да надмине 6%.

Китай е най-важният пазар за множеството интернационалните автомобилни производители, като настоящето структурно закъснение на стопанската система заплашват целия бранш. Renault също по този начин обръща внимание на отрицателните резултати с изключение на от комерсиалното напрежение сред Съединени американски щати и Китай и на евентуалното налагане на нови мита от Вашингтон върху вноса на коли от Европейски Съюз.

Разходи по излъчванията за Daimler

От своя страна немският производител на първокласни коли Daimler предизвести, че чака спад на облагата, което докара до спад на акциите със 7% в петък - най-ниските равнища от 2013 година Това е второто предизвестия за последните четири месеца и в случай че първото се дължеше на комерсиалната война и слабото показване на китайската стопанска система, в този момент повода са новите регулации.

Според Daimler нарасналите разноски по внедряването на системите за надзор на излъчванията, които да отговорят на новите европейски регулации, ще натежат на представянето в края на годината. Допълнителни разноски се постановат и за подобрението на замърсяващи климатичните системи в по-стари модели на компанията.

Промяната в прогнозите накара вложителите да се освободят от бумаги на Daimler. Пазарни анализатори пред Bloomberg обаче декларират, че нещата можеше да са по-зле, само че оповестените ниски прогнози за компанията са смекчили малко удара. Средните пазарни прогнози за Daimler демонстрират 11% годишен спад на приходите по отношение на предходната година до 13.09 милиарда евро.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР