Още по темата: Четвърти кошмар! Опитен пилот загина край Мъглиж

...
Още по темата: Четвърти кошмар! Опитен пилот загина край Мъглиж
Коментари Харесай

Тобия Качаков за загиналия пилот: Жалко за Румен!

Още по тематиката: Четвърти призрачен сън! Опитен водач почина край Мъглиж Първа СНИМКА на трагично починалия водач край Мъглиж Загиналият водач - скъп кадър, единствен в България

Жалко за Румен! Познавам го от години, инженер, отличен експерт! Така разяснява трагичния случай с мотоделтапланер, при който почина Румен Иванов, инструктор. Делтапланерът му е сертифициран в Германия, продаваше го там в продължение на години. Води се по друга подредба, не като лек аероплан, изясни летецът Тобия Качаков.

Става въпрос за трагичен случай. Не би могъл да планува отхвърли на мотора, който е затворена кутия, уверен е експертът. Според него най-вероятно моторът на машината е Ротакс, те отказвали най-често, били прекомерно остарели.

Случаят с Иванов е напълно друг от последния, при който с лекомоторен аероплан Чесна починаха пловдивчанката Вяра Лозанова, монтьор от Авиобаза Крумово и опитният водач Иван Костадинов, изяснява Качаков.

Иванов е началник на единствения у нас цех за мотоделтаплани. Преди време имал проблеми със софиянци, които желали да му вземат бизнеса, само че му помогнали другари и експерти от Пловдив. Успял да избави бизнеса си, да си обезпечи немски лиценз.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР