Още по темата: Четири пловдивски вуза приемат студенти в последната

...
Още по темата: Четири пловдивски вуза приемат студенти в последната
Коментари Харесай

Аграрният университет има места в 7 специалности

Още по тематиката: Четири пловдивски вуза одобряват студенти в последната минута

Единични места за попълване остават в 7 от 13-те специалности в Аграрния университет. До 16 септември към момента може да се кандидатства в „ Екология и запазване на околната среда ”, „ Растителни биотехнологии ”, „ Зооинженерство ”, „ Декоративно градинарство и озеленяване ”, „ Тропично и субтропично земеделие ”, „ Агрономство - полевъдство ” и „ Агрономство - лозаро-градинарство ”.

Към момента заложеният банкет е изпълнен на 84 на 100, сподели зам.-ректорът по образователната активност доцент Боряна Иванова. Спрямо предходните акции от вуза регистрират по-плътно попълване на бройките, като чакат то да доближи 90 на 100.

Най-желана от претендентите е специалността „ Растителна отбрана ”, в която всички места се заели още на първи тур. На същия стадий от акцията на 95% се напълнили и специалностите „ Аграрно инженерство ” и „ Туризъм ”.

Още на първо класиране записахме първокурсници на 70% от оповестените бройки - това са младежите със постоянен интерес към агробизнеса, изясни доцент Иванова. Очаква се потокът от претендентите за спомагателния банкет да се усили, откакто излязат резултатите от поправката на матурата. Точно по тази скица през 2016 година и един общински консултант стана първокурсник по зооинженерство - Айри Мурад се яви на държавен зрелостен изпит, откакто пропуснал момента преди време, бе разкъсан, само че устоя поправката и стана студент в последната минута преди старта на академичната година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР